Viikingi sõjalaeva saab 160 000 euro eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viikingi sõjalaeva saab 160 000 euro eest
Viikingi sõjalaeva saab 160 000 euro eest Foto: SCANPIX

Tahaksid omada viikingi sõjalaeva, mille pardale mahub 80 inimest?

Norra viikingilaevade muuseumi laevaehitajad valmistasid niinimetatud Gokstadi laeva koopia, mille omanikuks võib saada 160 000 euro eest, kirjutab The Local.

Roskilde meistrimeeste sõnul on see kümnemeetrine alus üsna täpne koopia. Selle tegemisel kasutati traditsioonilisi tööriistu, käsitsi valmistatud naelu, tammepuitu ning alusel on villasest riidest puri.

Norralased sõitsid esmakordselt viikingilaeva koopiaga üle Atlandi ookeani 1893. aastal. Juba siis tõendati, et iidsel viisil ehitatud laevad on väga tugevad ja vastupidavad.

Originaalse Gokstadi viikingilaeva jäänused leiti 1880. aastal Sandefjordi lähistelt. Praegu asuvad need Oslos Norra ajaloomuuseumis.

Roskilde viikigilaevade muuseum ehitas ka 12-meetrise kaubalaeva, mis põhineb 1962. aastal Roskildest leitud viikingilaeval. Selle hind on natuke vähem kui 400 000 eurot.

Kõige odavam müügil olev viikingilaeva koopia maksab 53 000 eurot. See ehitati Gokstadist leitud väiksema viikingilaeva eeskujul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles