Galerii: Kilingi-Nõmmes kõlas ilus muusika

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal Kilingi-Nõmmes toimus neljandat korda ilusa muusika festival "Schilling".
Pärnumaal Kilingi-Nõmmes toimus neljandat korda ilusa muusika festival "Schilling". Foto: Ardi Truija

Laupäeval toimus Kilingi-Nõmmes indie-muusika festival "Schilling", mis võõrustas bände Eestist Austraaliani. Festival toimus juba neljandat aastat ning tõi selgi aastal kohale hulga ilusa muusika nautijaid nii Kilingi-Nõmmest kui mujalt Eestist.

Esimese esinejana lavale astunud sunshine poppi viljelev Bad Apples kõlas nagu kuuekümnendate vinüülplaat. Bändi solist Henrik Esse ei varjagi, et ta kodus ainult vinüüle kuulab ning et märgatav osa neist 60.-70. aastatesse kuulub.

Järgmisena rõõmustasid kuulajaid elektropoppi viljelev Malcolm Lincolni solist Robin Juhkental ja bassimees Madis Kubu, kelle omapärased tantsuliigutused kedagi külmaks ei jätnud.

Eestimaistele kollektiividele järgnesid põhjamaisemad esitajad Joose Keskitalo ja Kolmas Maailmanpalo Soomest ning Je Suis Animal Norrast.

Esimene bänd, kes kuulajaid magnetina lava ette kiskus, oli eestikeelne 3Pead. Kui piknikukorvid õhtu hakul kokku pakitud, kutsus austraallastest koosnev Queen’s Head kõiki tantsima.

Veidi enne keskööd lavale tõusnud Opium Flirdi uimastavad helid panid mustrisse kootud kampsunites noormehed juba teises rütmis õõtsuma.

Ametliku kontserdi lõpetas neljast lõbusast noormehest koosnev Austraalia bänd Antarctica, mille kaks liiget tunnistasid, et teevad muusikat tüdrukute pärast, ülejäänud aga seetõttu, et nad teisiti ei saa.

Kes muusikast vahepeal väsis, võis aga väisata Maarin Mürgi ja Madli Mihkelsoni kokku pandud Plakatimaja, mis on avatud vaid festivalinädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles