Uus meelelahutus kesklinnas: jalgpall suurelt ekraanilt Vabaduse väljakul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MMi vaatamine Vabaduse väljakul
Jalgpalli MMi vaatamine Vabaduse väljakul Foto: Liis Treimann

Reede õhtupoolikul nägi Tallinnas Vabaduse platsil esimest korda siinselt suurelt ekraanilt jalgpalliülekannet MM-lt, suurepärase ilmaga oli kohale tulnud 400 vutifänni.

 

Inimesed võtavad väljaku trepistikul aegsasti platsi, mitmetel lendavad särgid seljast, et päikeselõõsas päevitust parandada.

Ühel seltskonnal on kaasas pooleteistliitrine õllepudel, kus kesvamärjukest topsidesse hea välja valada. Välja kraamitakse kaasaostetud pitsa. Eriti palju kas Brasiilia või Hollandi värvi särkides pealtvaatajaid silma ei hakka.

Istet võtab ka noorte hollandlaste selstkond Ulsti linnast. «Me poleks osanud arvatagi, et siin selline ekraan on, superlahe!» ütleb Jan Paul. Noored teevad teel Riiga peatuse Tallinnas ja on pisut mures, kuidas Hollandi staarid meeskonnamänguga hakkama saavad.

Hiiglaslik seier ekraani kõrval jõuab kõige ülemisse asendisse ja mäng lähebki lahti. Ekraani suurus on 13 korda 4 meetrit. Taevas on pilvitu, puhub kerge tuul, üle Vene Teatri sõuab lennuk Euroopa poole.

 

R-kioski külmkapp osteti tühjaks

Möödasõitvad ratturid teevad peatuse ja jäävad vaatama, üks noormees ütleb ilmselt oma vanaisale: «Holland ja Brasiilia, Brasiilia juhib 1:0.»

Poolaeg, temperatuur on tõusnud pügala võrra, rahvas läheb jäätist, limonaadi ja õlut ostma. «Kümkapp osteti kohe tühjaks,» ütleb Vabaduse platsi R-kioski müüja hiljem.

Siis lööb hollandlane viigivärava, asi läheb juba huvitavaks. Seisatama on jäänud Tallinna abilinnapea Taavi Aas, kelle juhtimisel kogu Vabaduse väljaku renoveerimine teoks tehti. «Eks meil oli juba kohe plaanis, et hakkame siin spordiülekandeid näitama,» sõnab ta ja lööb siis käsi kokku. Hollandil juba teine tabamus, «Väga ilus!» kiidab Aas.

Korra jalutab trepistiku äärest läbi politseipatrull, kuid nähes, et kõik on rahulik, liigub peagi edasi.

 

Ergutamine Brasiiliat ei aita

Ja siis saab brasiillane punase kaardi, Kaká ja Lucio näoilmetelt peegeldub paanika. Pärast luhtunud rünnakut tõstab kohtuniku suunas käed Alves, justkui öeldes: «Siin oli ju viga!», üks Hollandi poolehoidja vastab kohe žestile samaga: «no mida sa vehid, mängi edasi!»

Brasiillased üritavad veel päästa mis annab. «Davai, davai, davai!» kostab publikust, kui brassid Hollandi karistusalale lähenevad. Aga ei, ei tule enam viigiväravat. Brasiilia on mängust väljas ja Holland nelja parema seas.

Rahvas plaksutab ja huilgab vaimustunult, maailmameistri selgumiseni jääb veel seitse mängu ja neid kõiki saab siiasamma vaatama tulla.

Arvata võib, et õhtusel ajal, kui on juba väheke hämaram, saab elamus veelgi parem olema, sest siis ei kipu päike pilti tuhmimaks tegema, nagu juhtus täna teise poolajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles