Noor Baskin toob Kurgjale armastusdraama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Kurgjal Carl Robert Jakobsoni talumuuseumi õuel esietendub reedel, 16. juulil Roman Baskini suvelavastus “Iha jalakate all”. Näidendi keskseid tegelasi mängivad Katariina Lauk, Rasmus Kaljujärv ja Felix Kark.

Lavastaja Roman Baskini sõnutsi on ta alati otsinud selliseid paiku, mis konkreetsete lavastustega sobiksid. “Selle tükiga seoses oli vaja kihvti talukohta ja tegelikult on Kurgja ikkagi üks Eesti vingemaid talukohti, siin on mingisugune aura, mis läheb tükiga kokku,” selgitas ta.

Baskini valiku üle on talumuuseumi pere rõõmus. Professionaalset teatrit ei näe Kurgjal küll esimest korda, kuid varem aastaid seal suvelavastusi etendanud Pärnu Endla teater on nüüdseks mitu aastat pausi pidanud.

Muuseumi direktori Monika Jõemaa kinnitusel on inimesed harjunud Kurgjal teatris käima. “Meie käest küsitakse pidevalt, kas sel aastal ka teatrit näeb,” ütles ta. “See ei ole kultuurisündmus ainult meie muuseumile, vaid kogu Pärnumaale.”

Ameeriklase Eugene O’Neilli kirjutatud näidend “Iha jalakate all” räägib Baskini jutu järgi armastusest ja selle (kohutavast) väest. “Hea dramaturgia on selline, mis puudutab igal ajal, sest räägib meist endist,” rääkis ta.

Lavastaja ei soovita etendust alla kümneaastastele lastele. “Ei saa ju nõuda lapselt, et ta saaks nüüd kõigile eluprobleemidele ja tundemängudele pihta,” selgitas Baskin.

Etendust mängitakse juulis ja augustis kokku 15 korral, mille seast kõik huvilised peaksid omale sobiva õhtu leidma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles