Kultuuritsehh kostitab teatrisõpru Õisu mõisas

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õisu mõisas ootab vaatajaid mittetulundusühingu Kultuuritsehh lavastus «Rööv», milles mängivad Janek Vadi (vasakul) ja Andres Lepik.
Õisu mõisas ootab vaatajaid mittetulundusühingu Kultuuritsehh lavastus «Rööv», milles mängivad Janek Vadi (vasakul) ja Andres Lepik. Foto: Elmo Riig

Reede õhtul esietendus Õisu mõisas mittetulundusühingu Kultuuritsehh eestvõttel närvikõditav lugu «Rööv», milles Janek Vadi ja Andres Lepiku kehastatavad tegelased arutlevad au ja alanduse üle.

Andres Lepiku lavastajakäe all sündinud lugu on valminud Anthony Shafferi näidendi «Nuuskur» ning kahe samanimelise filmi ainetel. Ennastarmastav, edev ja küüniline kirjanik Andrew Wake (Andres Lepik) meelitab oma majja meestevahelisele arveteklaarimisele oma naise armukese Milo Tindle'i (Janek Vadi).
Wake on edukas kriminaalromaanide autor, kes on kiindunud mängumaailma ja mängu, kuid tema õnnetuseks on mängur ka Tindle.

Lavastaja selgitust mööda sarnaneb lavastus struktuuri poolest küll algteksti ja filmidega, kuid täiendusi ja muudatusi tehes on siiski sündinud täiesti uus lugu.

Projektijuht Rein Soesoo ütles, et esialgu oli plaanis «Röövi» mängida Viljandi linnagaleriis, kuid sealse kehva akustika tõttu jäi see plaan katki. Urmas Tuuleveski pakutud Õisu mõisa saal sobis Kultuuritsehhi meestele suurepäraselt.
«Planeerisime selle lavastuse nii, et võimalik on mängida aasta läbi ja ka väikeses saalis või black box'is, kuid mõisamiljöö on sellele loole ideaalne,» kiitis Soesoo.

Kultuuritsehh asutati eelmise aasta augustis ning selle esimene ülesastumine oli eelmisel sügisel, mil koostöös Ugalaga etendati Viljandi lennukitehases Lota Lotassi «Kogujaid».


«RÖÖV»
• Anthony Joshua Shaffer / Harold Pinter.
• Lavastaja Andres Lepik (külalisena).
• Mängivad Janek Vadi ja Andres Lepik.
• Lavaruum: Tõnu Särki.
• Valgus: Rene Liivamägi.
• Projektijuht Rein Soesoo.
• Mängukoht Õisu mõis.
• Esietendus 2. juulil.
• Etendus kestab kaks tundi ega sobi alla 16-aastastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles