TuleTulemise 3. päev: päike, rahe ja murdunud puu

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TuleTulemise kolmas päev möödus tuleviijatele sündmusterohkelt ja seda eriti ilma tõttu, sest päeval nähti nii sooja päikest, kui saadi kaela ka külma rahet.

Pärast Kääpalt Koseveski poole pööramist pidid liikluskorraldajad Pällu külas teelt ära tõstma tugeva tuuleiiliga murdunud vahtra. Sealsamas lehvitas luitunud sinimustvalgega taluperemees Velle Laumets, kes soovis tuleviijatele, et nad kindlasti Tallinnasse jõuaksid.

Koseveski tulipunktis mängis akordion ja tantsiti sajanditaguseid seltskonnatantse.

Voore külalistemaja tulevahetusest oli osa võtma tulnud sadakond inimest. Päike säras ja kõigil oli toimuvast hea meel.

Kell 18.07 andis alla üks tõrvikuratta ratas, s.t tahtis minna oma teed. Tuletungal läks järgmisele rattale, haavatud tandem aga saateauto haagisesse ja sõit jätkus. 

Ilm näitas endiselt oma heitlikku meelt. Varbeveres hakkas pärast  südamlikku tule üleandmist taas kallama. Seekord rahet. 

Palamusele jõuti taas päikesega ja praegu käib laululava juures sulnis simman. Ööseks läheb tuli tukkuma kirikuvõlvide alla, et hommikul taas alata teekonda imekaunil Vooremaal. 

Homme õhtul jõuab tõrvik Sadalasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles