Ilmar Raagi «Kertu» linastus Tokyos täissaalidele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Raagi «Kertu» linastus Tokyos täissaalidele
Ilmar Raagi «Kertu» linastus Tokyos täissaalidele Foto: Eesti Filmi Instituut

Ilmar Raagi mängufilmi «Kertu» linastused Jaapanis toimuval iga-aastasel Euroopa filmide festivalil EU Film Days on läinud väga edukalt.

Film esilinastus 7. juunil mainekas Tokyo Uue Kunsti Muuseumi filmikeskuses täissaalile, misjärel alustas teekonda üle kogu Jaapani erilinastustega Takamatsu, Okayama ning Fukuoka linnades.

Tänavu kaheteistkümnendat korda toimuv EU Film Days on olulisematest välismaiseid filme tutvustavatest filmisündmustest Jaapanis, mida korraldab Euroopa Liidu delegatsioon Jaapanis  koostöös liikmesriikide saatkondadega. 30. maist 22. juunini linastub festivali raames filme 23 Euroopa riigist. Neist viis parimat, mille hulka kuulub ka Ilmar Raagi «Kertu», linastuvad  eriprogrammis, mida tutvustatakse üle kogu Jaapani.

Kindlasti on «Kertu» suure publikuhuvi üks põhjuseid see, et Ilmar Raagi eelmine film «Eestlanna Pariisis» oli Jaapani kinolevis möödunud aastal üks vaadatumaid Euroopa filme, kogudes üle 130 000 vaataja. «Kuna Ilmari nimi on siin juba piisavalt tuntud ning tagasiside on olnud eranditult positiivne loodame, et «Kertu» jõuab varsti siin ka kinolevisse ning Eesti film saab Jaapanis sammhaaval kanda kinnitada,» kommenteerisTokyos õppiv PÖFFi rahvusvahelise filmitööstuse programmi juht Sten Saluveer.

Kohapeal oli filmi tutvustamas ja vaatajate küsimustele vastamas «Kertu» peaosatäitja Ursula Ratasepp.

«Ootamatu oli see, et Jaapani publiku jaoks jäid filmis kajastuvad ühiskonnaprobleemid mõnevõrra arusaamatuks ning eelkõige nähti selles armastuslugu. Hoolimata sellest võtsid vaatajad filmi vastu soojalt ning huvitavate küsimustega,» märgib Ursula Ratasepp.

Filmi linastust ning jaapanikeelsete subtiitrite tootmist toetasid EU-Japan Fest Japan Committee, Eesti Kultuuriministeerium ning Eesti Vabariigi Suursaatkond Tokyos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles