Eesti Posti rattaretk stardib Tamsalust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattaretk "Tahan sõita ohutult".
Rattaretk "Tahan sõita ohutult". Foto: Eesti Post

Ka sel aastal korraldavad Eesti Post, politsei, piirivalve, Falck Autoabi, Coca-Cola HBC Eesti ja Regio 9. ja 10. juulil ühise rattaretke “Tahan sõita ohutult”, mille eesmärk on teadvustada, kuidas rattaga ohutult liigelda ning liikluskeerises toime tulla.


Retk toimub juba kümnendat korda ja tänavu sõidetakse Tamsalust läbi Väike-Maarja, Simuna, Vaimastvere, Jõgeva, Kuremaa, Pala, Kallaste, Alatskivi, Koosa ja Kukulinna Lähtele.

Kogu teekonna vältel külastatakse marsruudile jäävaid postkontoreid, kus huvilised saavad rattaretke eritempliga kirja ja kaarte tembeldada.

Marsruudile jäävates külades ja linnades korraldatakse üritusi, kuhu oodatakse kohalikke jalgrattaga sõitjaid ja muidu liiklejaid. Ratastele tehakse tehniline ülevaatus, lisatakse parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks helkureid.

Heaks tavaks on saanud, et iga läbitava omavalitsuse territooriumil sõidavad retkelistega kaasa kohaliku omavalitsuse esindajad. Igaüks võib reisiseltskonnaga liituda ja sõita just nii palju, kui endal soovi või jaksu on.

Retkelised saabuvad Tamsallu rongiga kell 9.12. Rattasõit algab kell 10. Tamsalus tervitab rattasõitjaid Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg, kes sõidab veidi maad rattalistega kaasa ja tutvustab Tamsalu linna, ning Tamsalu tantsutüdrukud. Tamsalust sõidetakse edasi Väike-Maarjasse.

Kahe omavalitsuse piiril tervitavad ja ühinevad rattaseltskonnaga Väike-Maarja vallavanem Urmas Tamm ja vallasekretär Kati Mets. Ka Väike-Maarja valla töö- ja puhkelaagri noortel on plaanis osa maad retkelistega kaasa sõita.

Retke esimene pikem peatuskoht on Väike-Maarja keskväljakul tiikide juures, kus kella 10.40-11.50 tehakse kohalikele elanikele nende rataste tehnilist hoolet.

Sel ajal on kohal Falck Autoabi tehnilise abi masin ja mehaanikud.

Samal ajal toimub Väike-Maarja postkontoris rattaretke eritempliga kirjade ja kaartide tembeldamine. Ratturitele on valmis Väike-Maarja ajalugu ja eluolu tutvustama Väike-Maarja muuseum.

Väike-Maarjast sõidetakse Simunasse, kus spordihoone juures on kella 13–13.15 plaanitud järgmine peatus. Simunast suundutakse Emumäe kaudu Vägevale.

Ürituste toimumiskohad ja ajad:

9. juuli

kell 9:15 Tamsalu postkontori korval olev park
kell 10:40 Väike-Maarja keskväljak
kell 13:00 Simuna spordihoone esine
kell 16:50 Vaimastvere
kell 18:00 Jõgeva linnavalitsuse esine plats

10. juuli

kell 12:00 Pala koolimaja staadion
kell 14:20 Kallaste keskväljak
kell 15:00 Alatskivi
kell 16:00 Lähte koolimaja
kell 17:40 Koosa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles