Kontserdibüroo süda tuksub suverütmis

, Pärnu kontserdibüroo produtsent-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval esinevad Raehoovis Ella Maidre (vasakul), Hardo Killing ja Kristel Laas.
Pühapäeval esinevad Raehoovis Ella Maidre (vasakul), Hardo Killing ja Kristel Laas. Foto: Aare Kodasma

MTÜ Pärnu Kontserdibüroo kui Pärnu linnas aasta ringi kontsertide ja festivalide ning konkursside-meistrikursuste korraldaja põhieesmärk on juba selle loomisest saadik olnud tuua esile muusikuid, kes ei pruugi olla kõige nimekamad, kuid on sageli põnevamad ja endast rohkem andvad kui „nimed“. Nii tuleb esile muusika. Nõnda saame elamuse, mis jääb meelde.

Pärnu kontserdibüroo korraldatud Pärnu linna ja maakonna noorteansamblite festival “Proovikas”, rahvusvaheline TALVEUNIversiteet, Pärnu linna ja maakonna koolinoorte vokaalansamblite konkurss “Ümin”, laste ja noorte muusikafestival “Muusikamoos” on linna kontserdikalendris kindla koha leidnud. Kontserte ja võistlusi produtseerides pakume esinemisvõimalust muusikutele nii Pärnust kui väljastpoolt.

Mitmekümneaastase traditsioonina on Pärnus ikka saanud tasuta kuulata suvemuusikat. Selle tava kandjana alustasime tänavusuvist hooaega Raehoovis. Möödunud pühapäeval lasid muusikal särada klarnetist Margus Vahemets ja Vanemuise keelpillikvartett. Kontserdi lõpus särasid kuulama tulnute silmadki. Siinkohal kutsun meie Raehoovi kontsertidele lastega peresidki, sest tegemist ei ole lausvaikust nõudva keskkonnaga, ka varesed täiendavad oma kraaksatustega üldist vabaõhumelu ja kui enam kuulata ei jaksa, saab vaikselt lahkuda. Ja vihmase ilmaga ei jää kontserdid ära, vaid toimuvad raekojas.

Eri pille ja stiile tutvustavad järgmised kontserdidki.

Sel pühapäeval, 4. juulil kutsume kohtuma kolme täiesti erineva kõlatugevuse ja tämbriga pillide tutvustajatega. Esineb trio, mille liikmetest kaks on tuule tiibadesse saanud Pärnu muusikakoolist: Hardo Killing (flööt) ja Kristel Laas (akordion). Kandlemängija Ella Maidrega esitatakse seadeid Bachist Eesti nüüdismuusikani.

11. juulil esinevad Pärnu džässimuusikud Indrek Palu (viiul) ja Marek Talts (kitarr), kes esitavad eksperimentaalset Thelonious Monki ja Palu enda loomingut.

18. juulil on võimalus kuulata omanäolist kitarristi Ungarist. Sandor Szabo mängib kontserdi esimese poole klassikalisel kitarril ja teise poole huvitaval kahekaelalisel 24keelsel kobozil. Sellel pillil kõlavad Ungari makaamid, mida muusik on põhjalikult uurinud ja taaselustanud.

Kitarr kuulub järgmise pühapäevakontserdi kavassegi: Ungari, Hispaania ja Rumeenia mustlasmuusikat esitavad Arvo Leibur viiulil, Terje Terasmaa vibrafonil, Heiki Mätlik kitarril.

Sel aastal tulevad Pärnusse tagasi Neeme Järvi rahvusvahelised meistrikursused. 31. juulil toimub korraldaja Haapsalu muusikaühinguga koostöös “Raepromenaadi” kontsert laupäeval, kui esineb keelpillikvartett Prezioso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles