Tricky, Pharaoh Sandersi kvartett ja Justina Lee Brown koos Läti Blues Bändiga lisandusid Positivuse esinejatenimekirja!

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tricky
Tricky Foto: promo

Äsja lisati Positivus festivali esinejatenimekirja üks märkimisväärsemaid Briti hip-hop artiste Tricky, legendaarne saksofonist Pharaoh Sanders bändiga ning Läti Blues Bänd koos erikülalisega, kelleks on tõusev souli täht Nigeeriast – Justina Lee Brown. Baltikumi suurim muusikafestival Positivus toimub 18.-20. juulil Salacgrivas, Lätis.

Briti alternatiiv-hip-hopi staar Tricky on tuntud oma pooleldi räppiva ja pooleldi laulva esitus-stiili poolest. Ta on oma žanris kahtlemata üks huvitavamaid ja innovatiivsemaid artiste juba 90ndate keskpaigast alates. Samuti on ta Mercury auhinna nominent. Tricky on remixinud erinevaid artiste – nagu näiteks Elvis Costello, Garbage, Yoko Ono ja Bush, lisaks oli ta sellise bändi nagu Massive Attack liige. Olles oma karjääri jooksul tõelise legendi staatuse välja teeninud, hägustab Tricky hip-hopi piire ning lisab elemente ka muudest žanridest. Kontserti Positivusel ootavad kõige enam ilmselt Massive Attacki ja Portisheadi muusika austajad.

Pharaoh Sanders on „ilmselt parim tenorsaksofoni mängija maailmas“ - kui uskuda elavat saksofoni-legendi Ornette Colemani. Olles alustanud John Coltrane’i grupeeringutes 60ndate keskpaigas, jätkas Sanders 70ndatel soolokarjääriga ning on tänase päevani jazzi-maailmas väga oluline muusik.

Sel aastal astub esimest korda Positivusel üles muusik Aafrikast – üks paljutõotavamaid uue jazzi ja r’n’b talente, Nigeeria lauljanna Justina Lee Brown, kes esineb koos ühe maailmas tuntuima Läti ansambliga – Läti Blues Bänd. Justina on tuntud kui väga võimsa hääleulatusega vokalist ning selles saab ise just live-kontserdil kõige paremini veenduda. Lauljanna miksib oskuslikult souli, jazzi ning r’n’b-d. Läti Blues Bänd on oma karjääri jooksul esinenud koos maailma tuntuimate bluesi artistidega, käinud lugematutel maailmaturneedel ning teinud kõrgetasemelist muusikat alates 1997. aastast.

Festivalipass maksab hetkel EUR 57, koos telkimisega EUR 63. Piletid on saadaval Piletilevis, Ticketpros ja Positivuse kodulehel www.positivusfestival.com. Piletite hinnad tõusevad festivali lähenedes.

Sel aastal esinevad Positivusel:

KRAFTWERK

BASTILLE

ELLIE GOULDING

ELBOW

THE KOOKS

THE 1975

DAUGHTER 

CHET FAKER

LAURA MVULA

JUNIP

TEMPLES

ANNA CALVI

OF MONTREAL

THE HORRORS

YOU ME AT SIX

FUTURE ISLANDS

ALUNAGEORGE

NONONO

A TRAK

KING CHARLES

KID KARATE

CHERUB

BIRTH OF JOY

JUST BLAZE

POMPEYA

FM BELFAST

AND SO I WATCH YOU FROM AFAR

Ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles