Galerii: Pärnu Hedon Spa glamuurne avamine reedel, 13.juunil

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 13. juunil toimus Pärnus uue luksusliku spaa Hedon Spa pidulik avamine.

Legendaarse Pärnu mudaravila, kuurordi esindushoone, taasavamine on Pärnule ja Eestile väga oluline ning tähendusrikas sündmus.

Pärnu mudaravila kui arhitektuuripärli taastamisse ja uue hotelliosa ehitusse investeeriti 11 miljonit eurot ning uue tööandjana loodi Pärnusse 80 uut töökohta, olles üks suuremaid kohalikke tööandjaid Pärnu jaoks olulises kuurordivaldkonnas.

Tubade eelbroneerimist alustas Hedon juba tänavu aasta veebruaris. Esimese aastaga on plaanis majutada üle 30 000 külalise. Pikalt tühjana seisnud hoone on tänaseks taastatud oma endisel kujul.

Ajaloolises peahoones on butiikspaa, kus lisaks hoolitsuste ruumidele asub kolme basseini ja saunadega supelusala ning privaatsust pakkuv vaikne spa. Maja sisehoovis on välibassein koos päikesevanni võimalusega nagu see oli eelmisel sajandil.

Pärnu mudaravila uus nimi Hedon on pärit ajaloolise hoone antiigihõngulisest arhitektuurist ja tuntud ornamentidest maja fassaadil. Lisaks 72-le hotellitoale on Hedon spaas avara terrassiga restoran Raimond, ruumid seminaride korraldamiseks ning ajaloolises mudaravila hoones spaa supelusala, privaatsem vaikne spaa, 12 hoolitsuste ruumi ning terviseuuringute teenus Qvalitaselt.

Ehitust alustati eelmise aasta kevadel ning spaahotell avati tänavu suvehooaja alguses. Erakapitalil baseeruv Mudaravila Investeeringute poolt rajatav spaahotell valmis Allians Arhitektid OÜ arhitektide Inga Raukase, Tarmo Teedumäe ja Paco Ulmani arhitektikavandi alusel. Sisekujunduse projekti autoriks on Vaikla Stuudio ning ehitust teostas Astlanda Ehitus.

Hedon on heaoluspaa- ja neljatärni hotell, mis asub otse Pärnu rannaliival, ajaloolises Pärnu Mudaravila hoones. 1838. aastal ehitati just siia, Pärnu rannaliivale, kohalike elanike tarvis supelusmaja, kus sai võtta mereveevanne ja sauna. Renoveerimisel olev mudaravila hoone ehitati arhitektide Olev Siinmaa, E. Wolffeldt ja A. Nürnbergi projekti järgi aastatel 1926-27. Uusklassitsistliku fassaadiga peahoone on oma arhitektuurilt justkui kummardus antiikajast pärit spaatraditsioonile, mida ilmestavad Voldemar Melliku skulptuurid.

Vaata galeriist pilte Hedon Spa pidulikust avamisest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles