Kinos Sõpruse toimuvad öised Tarantino-seansid

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino Foto: WENN

2. ja 3. juuli öösel kell 00:00 käivitab Quentin Tarantino oma kultusfilmiga «Pulp Fictioni» kino Sõpruse ekraanil sündmuste ahela, mis paneb terve hulga kirevaid tegelasi võitlema raha, respekti ja parimate tsitaatide eest.


Über-gangster Marcellus Wallace (Ving Rhames), kämp-killerid Vincent (John Travolta) ja Jules (Samuel L. Jackson), poksija Butch (Bruce Willis), Marcelluse pruut Mia (Uma Thurman) ning terve plejaad elu äärealadele kuuluvaid ülikummalisi tüüpe kuulutasid välja 80ndate ametliku lõpu: surmakella löödi huumorivabale macho-poosetamisele, Arnoldi jaburatele lööklausetele, iseloomuta naistele, halbadele soundtrackidele ja arututele eelarvetele. Tarantino tegelased on inimlikud ja vaimukad, tema kurjategijad on sümpaatsed ja dialoog väärt vaatamist ikka ja jälle. Arusaam sellest, mis on cool, muutus sellest hetkest täielikult.

«Pulp Fiction» saavutas selle, mida suudavad vähesed. Kriitikud pidasid filmi Cannes'is Kuldse Palmioksa vääriliseks ja publikumenust kõneleb see, et Eestis on tal vähemalt üks ühine omadus «Viimse reliikviaga» - neist filmidest tsiteeritakse iga teist rida nüüdseks ja igavesti.

Öökino vältab Kinos Sõprus läbi suve, igal reede ja laupäeva öösel. Juulikuu on pühendatud Quentin Tarantino filmide repertuaarile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles