Kuidas hiinlased ülikooli sisse saavad? Võitluskunstide diplomi abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas hiinlased ülikooli sisse saavad? Võitluskunstide diplomi abil
Kuidas hiinlased ülikooli sisse saavad? Võitluskunstide diplomi abil Foto: SCANPIX

Kesk-Hiinas on noored leidnud nutika viisi, kuidas ülikooli kergemini sisse saada.

Nad maksvad suuri summasid võitluskunstide meistri diplomi eest, kirjutab The Telegraph.

Teada on, et sellise diplomi eest võib lisaks sisseastumiseksamitel saadud punktidele saada lisapunkte, mis vahel võivadki sissesaamise otsustada.

Tulevased üliõpilased on diplomi eest välja käinud nii suuri summasid nagu 20 00 jüaani (360 000 krooni).

 «Sain teada, et võitluskunstide diplom annab ülikooli astumisel 20 lisapunkti. Diplomi eest makstud raha ei tagastata kui ülikooli sisse ei saa. Mul vedas, ma sain sisse,» selgitas üks tundmatuks jääda soovinud üliõpilane.

Hiinas on ülikoolidesse väga suur konkurss. Õpilased on valmis kasutama igasuguseid nippe, et nad «gaokao» ehk väga keerulised sisseastumiseksamid edukalt läbiksid.

Sellel aastal püüab Hiina ülikoolidesse pääseda kümme miljonit noort.

Hiinas on ülikooli saamine prestiiži ja au küsimus. Ülikooli pääsemine annab võimaluse oma elujärge parandada ja mitte vaesema rahvakihi hulka jääda.

Samas on pingeline konkurents toonud kaas petmisi. Politsei kontrollib eksamite tegemise ajal, et sisseastujatel ega neile väljaspool eksamiruumi pöialt hoidjatel ei oleks abivahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles