Nädalavahetusel peetakse Maasikafestivali

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamlik maasikas, sellist müüdi Tartu turul.
Südamlik maasikas, sellist müüdi Tartu turul. Foto: Olivia Soosaar

Eesti Maasikakasvatajate Liidu poolt korraldatav festival tähistab sellel aastal, 3. ja 4. juulil, juba oma viiendat sünnipäeva.
 


Ülemiste parklas aset leidva festivali pidulik avamine toimub laupäeval, 3. juulil, kell 12.00 suure sünnipäevatordi valmistamisega. Sünnipäeva tähistamiseks valmiva 50-kilose maasikatordi valmistavad Eesti tippkokad/kondiitrid: Restorani «Ö» ja kohviku Spirit peakokk Dmitri Fomenko, Telekokk ning Delta Cafe ja Bistro peakokk Rain Käärst, restorani Clazz peakokk Konstantin Kisseljov, Pihlaka Kondiitri peakondiiter Marko Mägi ning Pagaripoiste peakondiiter Heidi Saat. Mesitrite käe all valminud maasikmagusa tordiga saavad maiustada kõik festivali külalised.

Kahel festivalipäeval on kavas hulgaliselt muusikat ja meelelahutust kogu perele – lavale astuvad Noorkuu, folkansamblid Nikn Suns, Poisikõsõ ning Anu Taul & Bänd. Laste jaoks on mõlemal päeval kohal lõbus kloun ning lasteteater Sõber, teha saab näomaalinguid ja lasta liugu kõrgetel batuut-liumägedel. Festivali juhib näitleja Veikko Täär.

Mõlemal päeval korraldavatel oksjonitel läheb müüki viis kilo maasikaid alghinnaga 1 kroon. «Iga paari tunni järel toimub maasika oksjon, kus enampakkumisele tuleb kokku üle 100 kilo maasikaid. Kogu oksjonilt saadud tulu läheb Tallinna Lastehaigla toetuseks,» teatas MTÜ Eesti Maasikakasvatajate Liidu juhataja ning ürituse peakorraldaja Siim Kabrits.

Festivalile saabub oma tooteid pakkuma ligi 30 Eesti talu. Eelmisel aastal osteti Maasikafestivalil kahe päevaga rohkem kui 30 000 kilogrammi maasikaid.

Festival on avatud laupäeval ja pühapäeval kell 9.00-18.00. Maasikafestivaliga lähemalt saab tutvuda www.maasikas.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles