Maasikafestivalil valmib poolesajakilone tort

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Populaarsust kogunud maasikafestival toimub tänavu Tallinnas juba viiendat korda.
Populaarsust kogunud maasikafestival toimub tänavu Tallinnas juba viiendat korda. Foto: ARTUR SADOVSKI/PM/EMF

Sel nädalavahetusel viiendat aastat Tallinnas peetaval maasikafestivalil valmib 50kilone maasikatort ja korraldatakse maasikaoksjonid.
 

Eesti maasikakasvatajate liidu korraldatav festival toimub 3. ja 4. juulil Ülemiste keskuse parklas ja algab suure sünnipäevatordi valmistamisega. Poolesajakilose maasikatordi valmistavad Eesti tippkokad/kondiitrid: restorani Ö ja kohviku Spirit peakokk Dmitri Fomenko, telekokk ning Delta Cafe ja Bistro peakokk Rain Käärst, restorani Clazz peakokk Konstantin Kisseljov, Pihlaka kondiitri peakondiiter Marko Mägi ja Pagaripoiste peakondiiter Heidi Saat. Tordiga saavad maiustada kõik festivali külalised.

Korraldajate teatel on kahel festivalipäeval kavas hulgaliselt muusikat ja meelelahutust. Lavale astuvad Noorkuu, folkansamblid Nikn Suns, Poisikõsõ ja Anu Taul & Bänd. Laste jaoks on mõlemal päeval kohal kloun ja lasteteater Sõber, teha saab näomaalinguid ja lasta liugu kõrgetel batuutliumägedel. Festivali juhib näitleja Veikko Täär.

Mõlemal päeval korraldavatel oksjonitel läheb müüki viis kilo maasikaid alghinnaga 1 kroon. “Iga paari tunni järel toimub maasikaoksjon, kus enampakkumisele tuleb kokku üle 100 kilo maasikaid. Oksjonitelt saadud tulu läheb Tallinna lastehaigla toetuseks,” teavitas MTÜ Eesti Maasikakasvatajate Liidu juhataja ja ürituse peakorraldaja Siim Kabrits.

Festivalile saabub oma tooteid pakkuma ligi 30 Eesti talu. Eelmisel aastal osteti maasikafestivalil kahe päevaga rohkem kui 30 000 kilogrammi maasikaid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles