Leigo Järvemuusikal kõlab muusikat džässist Tšaikovskini

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 sünnipäevatrall ööklubis The Bank Club 777 - Vol.2
Õhtujuht oli Chalice
Kanal 2 sünnipäevatrall ööklubis The Bank Club 777 - Vol.2 Õhtujuht oli Chalice Foto: Jelena Rudi

Üks Eesti kultuurisuve oodatumaid muusikasündmusi, Leigo Järvemuusika, helindab sel korral Lõuna-Eesti kuppelmaastiku põhjala akordioni, jazz-ilike trompetimeloodiate ja Vene klassikute loominguga.

8. ja 9. augustil saab muusika ja looduse nautlejaile taas osaks kahe päeva jagu tõeliselt eklektilist programmi, mille sisustavad omanäoliste interpreetide lummavad etteasted.

Leigol tasub sel aastal aegsasti kohal olla. Kell 18 algaval kontserdil teeb õhtu esimese etteaste Jarek Kasar ja seda üpris harjumatus formaadis, nimelt koos tšelloansambliga. Sellest ka kontserdi pealkiri – «Liiga palju tšellosid ja orel».

Esitusele tulevad lood Jareki kõige uuemalt plaadilt ning paljud palad jõuavad publiku ette päris esimest korda.

Peale õhtu avanumbrit tuleb lavale Belgiast pärit koosseis Le Grand Bateau, tuues endaga põneva mikstuuri prantsuse šansoonidest, jazzist ja rockmuusikast.

8. augustil saab Eesti publik aga esmakordselt kuulda ühte käesoleva sajandi põnevamat Šveitsis sündinud jazztrompetisti Erik Truffazi. Omapärase helikeelega trompetist saabub Leigole kvartetiga. Truffazi kontserdigraafik on jätkuvalt tihe ning ta annab kõikjal maailmas üle saja kontserdi aastas. Sageli just erinevate stiilide kombineerimisega silma paistva Truffazi viimane album on seevastu mõtlikum ja küpsem. Truffaz on kahtlemata üks oodatumaid artiste tänavusel Leigo Järvemuusikalt.

Omamoodi veteranistaatust kannab aga Leigol sel aastal Soome akordionivirtuoos Kimmo Pohjonen. Muusikaliste pöörasusteni kalduv ning selle eest alati sooja vastuvõtu osaliseks saav energilise mängustiili ja karakteriga Pohjonen on Leigol küll juba mitmendat korda, kuid soomlane leiab oma muusikas pidevalt uus nüansse, millega publikut üllatada. Sel korral esineb Pohjonen koos oma tütre Saanaga, kelle hooleks on jäetud trummid.

Leigo Järvemuusika traditsioonilise klassikapäeva avab temaatiline klaverikontsert – Chopin järvel, millele järgnevad Napoli romansid Rahvusooper Estonia baritoni Aare Saali ja akordionist Tiit Kalluste esituses.  Leigo klassikapäeva tippsündmuseks on aga sedakorda vaieldamatult kõrgetasemeline Läti Riiklik Sümfooniaorkester, mida dirigendipuldist juhatamas Anu Tali. Ettekandele tulevad suured ja tuntud avamängud läbi aegade ning õhtu naelana Pjotr Tšaikovski imekaunis 5. Sümfoonia.

Nagu Leigol ikka, ei saada läbi kauni visuaalse vaatemänguta, kus peaosades tuli, vesi ja Leigo hunnitu loodus.

Piletid Leigo Järvemuusika 2014 kontsertidele on saadaval kõikides Piletilevi müügipunktides üle Eesti ja internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles