Üledoosi saanud tennisist Capriati tohututes valudes haiglas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jennifer Capriati 2004. aasta Wimbledoni suure slämmi turniiril.
Jennifer Capriati 2004. aasta Wimbledoni suure slämmi turniiril. Foto: wikipedia.com

Mõni päev tagasi uimastite üledoosiga haiglasse sattunud endine tennise esireket Jennifer Capriatil (34) on sõbra sõnutsi nii füüsiliselt kui emotsionaalselt väga valus.

Kuigi haigla esindajad väidavad Capriatit «täielikult taastuvat», tunnistab naise sõber Justin Gimelstob, et seis on ikka päris täbar.

«Tal on vaja täita sisemiselt tohutu tühjus,» sõnab Gimelstob people.comile, «ta on tohututes valudes nii füüsiliselt kui emotsionaalselt. Ta võitles depressiooniga, see on üks raske lugu

Tennisajaloo noorima neiuna 13-selt naiste turniiri finaali jõudnud Capriati jäi keskendumise pärast ainult spordikarjäärile ilma normaalsest lapsepõlvest ja sotsiaalsest suhtluskogemusest. Tennis andis tema elule struktuuri, ilma selleta kaotas ta identiteedi ja soovi saavutada eesmärke, jutustab Capriati sõber, kes on ise ka endine tennisist. Capriati usklikust ema lootvat tütre haiglas olles, et Jumal hoolitseb Jenniferi eest.

 

Murdus pinge all

Endine teismelissensatsioon Capriati pani maha märgi, kui jõudis 14-aastasena Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel poolfinaali.

Paraku ei pidanud ta pingele vastu ja tegi läbipõlemise tõttu karjääris väikese pausi, 18-aastasena aastal süüdistati teda poevarguses ning aasta hiljem arreteeriti süüdistatuna marihuaana omamises.

Pärast võõrutusravi otsustas ta 1996. aastal tipptennisesse naasta ning just siis suutiski ta võita kahel korral Austraalia lahtised ning korra Prantsusmaa lahtised ja tõusta maailma esireketiks.

Viimati mängis Capriati 2004. aasta sügisel, ent pidi siis vigastuse tõttu väljakult lahkuma.

Kolm aastat tagasi kinnitas ta, et soovib uuesti tippu naasta, aga siiani pole seda veel juhtunud. Intervjuus New York Daily Newsile tunnistas ta, et on langenud depressiooni ja on kaalunud ka enesetappu. «Kui mängimise lõpetasin, hakkas kõik kokku kukkuma. Kui mul ei ole tennist, kes ma siis olen? Elasin ainult tänu tennisele,» rääkis Capriati kolm aastat tagasi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles