Suure-Jaanis rõkkab laulu- ja tantsupidu

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel saab Suure-Jaani taas muusikat täis.
Nädalavahetusel saab Suure-Jaani taas muusikat täis. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Laupäeval, 3. juulil toimub Suure-Jaani valla III laulu- ja tantsupidu. Päev hakkab peale kell 11 ülesastumistega vabalaval kohviku Arturi Juures väliterrassil. Kell 16 algab rongkäik Lembitu platsilt lauluväljakule. Seejärel järgneb kontsert "On kasvamas kuskil üks pisike puu".

Peol osaleb pea 500 lauljat ja tantsijat, lisaks Suure-Jaani valla isetegevuslastele külalised Võhmast ja Torist.

Kella 12-18 on Suure-Jaani kultuurimajas avatud käsitöö- ja kunstinäitus.

Üritusele on prii pääs.

Laulu- ja tantsupidu on pühendatud Jaan Joandi 100. sünniaastapäevale. Jaan Joandi oli põllu- ja metsamees. Ühtlasi oli Joandi kodu-uurija, ajakirjanik, loodusesõber, ja Eesti Loodukaitse Seltsi auliige. Muuhulgas on Joandi tuntud ka kui mitme muuseumi ja Emakeele Seltsi korrespondent.

Jaan Joandi oli ka pillimees, viisimeister ning koori- ja orkestrijuht. Tema käe all on tegutsenud koorid nii Vastemõisas kui Suure-Jaanis. Muusikategevust alustas ta juba 14-aastasena Kildu koolis, kus noodistas kuulmise järgi lugusid, seadis neid ja õpetas enda asutatud orkestrile.

1943. aasta suvel organiseeris ta koos Villem Kapiga kihelkondliku laulupäeva Lõhavere linnamäel, millest võttis pea kümnele kohalikule koorile ja puhkpilliorkestritele lisaks osa 2470 piletiga kuulajat.

Jaan Joandi on aastate jooksul töötanud Suure-Jaani segakooriga Ilmatar ja Suure-Jaani puhkpilliorkestriga. Aastatel 1933-1979 ilmus eri ajalehtedes tema sulest umbes 150 artiklit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles