Retroestraad: Sofia Rotaru tuleb Tallinna

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofia Rotaru
Sofia Rotaru Foto: Pavlishak Alexei/COVI

28. oktoobril esineb Saku Suurhallis vana kooli estraaditäht Sofia Rotaru.


Aastate eest tuntuks saanud lauljanna erutab meeli endiselt oma hääle ja andeka folklooritraditsioone järgiva väljapeetud lavalise liikumisega. Need omadused väljenduvad nii tema hääleulatuses, lihtsuses, vaoshoitud lavalises käitumises kui ka repertuaarivalikus. Rotaru meloodiad on olnud alati lihtsad ja meeldejäävad.

Sofia Rotaru enda sõnade kohaselt on laul talle: «… väike novell talle ainuomase tunnetemaailma, dramaturgia ja kangelastega. Kolme-nelja minuti jooksul, mil kõlab laul, on selle esitajal kindlasti edastada sõnum, kuid laul peab ka kuulajat hingeliselt rikastama.»

Estraadilegendi Sofia Rotaru esinemine on igal korral kujunenud eredaks elamuseks - modernballett «Akverias» kasvatab seekordse kava aga veel omapärase mini-lavastuse mõõduliseks. Koos lauljannaga esineb ka tuntud muusikaline ansambel «Tšervona Ruta».

Kontserdiõhtul kuuleb laule nii rumeenia, vene ja ukraina keeles. Sofia Rotaru esitab oma üldtuntud laule «Tšervona Ruta», «Lavendel», «Külanaised», «Sa lendad ära», «Taevas, see olen mina», «Kirsipuu», «Mina ju armastasin sind» ja paljusid teisi. Kindlasti kõlavad lauljanna aastakümnete eest tuntuks saanud laulud ka tänapäeval kaasaegselt. Oma lauludega on Sofia Rotaru publikuks köitnud lisaks oma endistele austajatele ka arvukalt uusi. Nagu alati on sellelgi kontserdil Sofia Rotarul rikkalikult pakkuda uhiuusi värskeid laule, mis oma meloodilisusega ühtmoodi võluvad nii vanu kui ka noori.

Anne ja energia on aidanud lauljannal säilitada väljapaistva füüsilise ja vokaalse vormi, tema ilu on aga aastatega saavutanud erilise küpsuse ja väljendusrikkuse. Nagu ikka viib Sofia Rotaru kõiki oma kuulajaid rändama võluvalt romantilisse ja piirideta kaunisse maailma.


Vaata Sofia esinemist siit alt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles