10. juunil kõlab Kultuurikatla Aias India mõjutustega elektrooniline muusika

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10. juunil Kultuurikatla Aias India mõjutustega elektrooniline muusika
10. juunil Kultuurikatla Aias India mõjutustega elektrooniline muusika Foto: Plakat

10. juunil astuvad Kultuurikatla Aias ülesse neli kogenud improviseerijat elektroakustilise muusika vallas, kes alles möödunud laupäeval andsid eduka kontserti Soomes. Lavale astuvad Indiast pärit Ish Sherawat, Robert Jürjendal Eestist, Petri Kuljuntausta Soomest ja Berliinis elav David Rothenberg projektiga «3 Corners of the World & edGeCut».

10. juunil kell 21.00 toimub Kultuurikatla Aias erinevatest muusikatraditsioonidest inspireeritud eksootiline helireis «3 Corners of the World & edGeCut».

Indiast pärit Ish Sherawat toob enda projektiga “edGeCut” muusikasse India mõjutusi. «3 Corners of the World» ehk trio Robert Jürjendal (EE), Petri Kuljuntausta (FI) ja David Rothenberg (DE) toovad muusikasse hämmastavaid helisid. Plaadimuusikat mängib enne ja pärast Aivar Tõnso.

India muusik Ish Sherawat toob kuulajani elektroonilise muusika projekti «edGeCut», mis seob omavahel india ja lääne klassikalise muusika, jazz’i ning kaasaegse elektroonilise muusika. Tegemist on väga mitmekülgse helilooja ja muusikuga, kes seob erinevate regioonide muusikatraditsioone ja stiile sügavamatest mõtisklustest kuni tantsulise klubimuusikani.

Eesti üks unikaalsemaid kitarriste Robert Jürjendal on tuntud lisaks soololoomingule ka Weekend Guitar Trio ja UMA liikmena ning samuti teiste väga eriilmeliste koostööprojektide kaudu. Robert Jürjendal on koostööd teinud mainekate muusikutega nagu Tõnis Mägi, Riho Sibul, Siiri Sisask, John Wieczorek, Nadia Utkina, Toyah Willcox, Markus Reuter, Andi Pupato, Jan Bang jpt.

Petri Kuljuntausta on üks tunnustatumaid elektroonilise muusika eksperte Soomes. Ta on helilooja ja muusik, kes on lisaks Soome elektronmuusika ajaloo teemalise raamatu «On/Off» autor.

Berliinis elav David Rothenberg on muusik, helilooja ja autor, kes põimib muusikateoseks looduses kõlavad helid. Loodud muusikateostes on ta kasutanud nii linnu kui vaala hääli. Ta on ka raamatute «Miks linnud laulavad» ja «Tuhande miili laul» autor.

Sündmus toimub Kultuurikatla Aias, aadressil Kalasadama 6 / Sissepääs 7 eurot

Lisainfo sündmuse kohta Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles