Tallinnas esineb hiphopparite lemmik Funkdoobiest

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas esineb hiphopparite lemmik Funkdoobiest
Tallinnas esineb hiphopparite lemmik Funkdoobiest Foto: Promopilt

21. juunil astub klubi Privé lavale hiphop muusika armastajate lemmik, USAst pärit Funkdoobiest. Tegemist saab olema esimese originaalkoosseisus esinemisega peale neljaastast vaheaega. Son Doobie, Tomahawk Funk ja Dj Ralph M on taas koos laval et tähistada Funkdoobiest’i 20ndat aastapäeva.

“Funkdoobiest on olnud kindlasti üks minu lemmik-esinejatest läbi aastate. Esimest korda tõime nad Eestisse aastal 2008 ja mul on see siiani väga eredalt meeles kuidas publik täiesti pöördesse läks nende esinemise ajal,” meenutab klubi Privé omanik Kuno Tehva.

Funkdoobiest on üks edukamaid Ladina-Ameerika hip-hop rühmitusi, kes pälvis ülemaailmse tuntuse tänu koostööle Cypress Hill’i ja House of Pain’iga. Son Doobie, Tomahawk Funk ja Dj Ralph M "The Mexican" naasevad täiesti uue albumiga.

Kõikvõimsa FUNKDOOBIEST’i edulugu algas 90-ndate alguse Los Angeles’is: Dj Ralph M: “Funkdoobiest’i nimi tuli 1991. aastal B-Real’i kirjutatud laulust nimega “Funkdoobiest”. Ühel päeval kruiisisime Muggs’iga mööda LA’d ringi ja ma ütlesin “Yo, meie olemegi Funkdoobiest: Ralph M, Son Doobie, Tomahawk Funk”. See nimi oli liiga cool, et jääda lihtsalt laulu pealkirjaks.”

Peale produktsioone ja esinemisi koos House of Pain’i ja Cypress Hill’iga, sai Funkdoobiest’ist kõrgelt austatud Soul Assassins’i (House of Pain ja Cypress Hill) kolmas liige. Üheskoos põhjustati sensiatsiooni nii Euroopas kui ka Ameerikas.

1993. aastal tulid nad välja 90-ndate ühe kõige jõulisema hip-hop’i debüüdiga “Which Doobie U B?". Album, mille taga oli nende friiki vokaal ja Soul Assassns’i produtsentide kõva töö, sai üheks enim müünud hip-hop albumiks ja tõusis kiirelt klassika staatusesse. Pea kõigist nende singlitest said suured hittid: "Bow Wow Wow", „Freakmode“ and „Wopbabalubop”.

Peale kolmandat albumit “The Troubleshooters” tegelesid kõik kolm bändi liiget sooloprojektidega. Tänaseks on nad uuesti kokku tulnud, et anda välja album “"The golden B Boys”. Üheskoos tuuritatakse kõikjal maailmas esitades nii uusi kui ka vanu lugusid.

Ööklubisse Privé on sissepääs on alates 20. eluaastast ja uksed avatakse kell 00.00

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles