Radar tuleb peale 30 aastat originaalkoosseisu ja solistidega Watergate'il lavale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Radar.
Ansambel Radar. Foto: Merike Lill

Kaheksakümnendatel Eesti muusikamaastiku tippude tippu kuuluv Jaak Joala kokku kutsutud ansambel esineb esmakordselt 30 aasta taguse koosseisuga 20. Juunil Pärnus Watergate Veefestivalil. Lugusid esitavad tänase päeva silmapaistvad solistid Ott Lepland, Marten Kuningas, Tanja Mihhailova ja Liis Lemsalu.

Basskitarristi ja ansambli Radar liige Raul Vaigla sõnul on tegu ansambli eri perioodide kontserdiga.

«Vallikääru kontserdil tuleb esitlusele Jaak Joalat, Kaja Kõlari loomingut kui ka kahe eri koosseisu instrumentaalmuusikat. Lisaks tänastele tuntud võimekatele solistidele Ott Leplandile, Marten Kuningale, Tanja Mihhailovale ja Liis Lemsalule astub erikülalisena üles ka Ele Kõlar,» rääkis Vaigla eesootavast suurkontserdist.

«Praeguse aja live-esituste helikeel on veidi teise kõlaga kui olid toonased võimalused, aga me ikkagi lähtume originaalist. Uuteks tõlgendusteks pole vajadust, sest ega häbeneda pole midagi. See muusika on väärt, et taaselustada!» rääkis Vaigla ja julgustas kontserdikülalisi vanu hitte meelde tuletama, et koha peal kaasa saaks laulda.

Sama koosseis, mis esineb Pärnus, toimis aastail 1981-1984: Sergei Pedersen (klahvpillid), Nevil Blumberg -(kitarr) Aare Põder (klahvipillid) Raul Vaigla (basskitarr) ja Paap Kõlar (trummid).

«Tegelikult võib kunagiste välisreiside ja praeguse kontserdi vahel tõmmata paralleele. Kui me 1980ndate alguses käisime Nõukogude Venemaal, Aafrikas, Kuubal  ja Euroopas –, oli meil alati kaasas nii-öelda täiskomplekt muusikuid. Eelkõige muidugi Jaak Joala, siis instrumentaalmuusikud ning Ele ja Kaja Kõlar. Selline muusikaline kompott toimis alati väga hästi,» lisas Vaigla.

Solistide lood jäävad veel saladuseks, kuid Marten Kuningas lähtus oma sõnutsi lauluvalikul oma lemmiklugudest. «Mulle väga meeldib», «Sulle, Leyna». Olen seda varem ka esitanud. Näiteks Jaak Joala 60. juubelikontserdil Käsmus,» täpsustas ta. Lemmikute hulka kuulub ka «Kui mind kutsud sa».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles