Vladimir Putin vihjega Hillary Clintonile: naistega ei ole mõtet vaielda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin andis eile vastulöögi USA endisele välisministrile Hillary Clintonile, kes võrdles teda Ukrainas toimuva tõttu natsi-Saksamaa diktaatori Adolf Hitleriga.

Kremli edastatud sõnumi kohaselt ütles Putin, et naistega ei ole mõtet vaielda ning Clintoni selline avaldus näitab ta nõrkust, edastab Daily Mail.

«Naise jaoks ei ole nõrkus kõige halvem omadus. Samas aga näitab selline seisukoht, et tal ei ole vettpidavaid argumente minu vastu,» lausus Putin Prantsuse telekanali TF1 ja Radio Europe 1 ajakirjanikele.

Clinton võrdles Putinit Hitleriga selle aasta märtsis Californias Long Beachis esinedes.

Clintoni sõnul meenutab Putini praegune tegevus Hitleri tegevust 1930. aastatel.

«Hitler korrutas kogu aeg, et teistes riikides nagu Poolas ja Tšehhoslovakkias elavaid sakslasi tuleb kaitsta. Sama väljendas ka Putin kui rääkis venelaste etnilise vähemuse kaitsmisest Ukrainas,» selgitas endine välisminister.

Clintoni sõnul peaks kõigil juba selge olema õppetund Hitleri kohta ning Putin kasutab nüüd täpselt sama taktikat.

 Clintoni seisukohad tulid uuesti jutuks eile, kui ajakirjanikud küsisid Putinilt USA presidendi Barack Obamaga kohtumise kohta homme Normandia dessandi 70. aastapäeva üritusel.

«Kas teie jaoks oleks hullem, kui peaksite kohtuma Hillary Clintoniga? Natuke aega tagasi võrdles Clinton Venemaa paregust tegevust Ida-Euroopas Hitleri tegevusega 1930. aastatel,» laususid ajakirjanikud.

Putin vastas: «Naistega ei tasu vaielda. Proua Clinton ei ole oma sõnavõttudes kunagi tagasihoidlik olnud. Oleme varem kohtunud ja kindlati kohtume ka hiljem rahvusvahelistel üritustel. Võimalik, et kunagi jõuame üksmeelele».

Putini sõnul näitavad kummaliste seisukohtade avaldamised mitte tugevust, vaid nõrkust.

«Naistel on lubatud nõrk olla ning nõrkus ei pruugi neil olla suurim pahe,» nentis Venemaa president.

Ajakirjanikud jätkasid Putini «pommitamist» öeldes, et Venemaa president ei naera kunagi.

«Ühel päeval juhtub see kindlasti ja ma naeran südamest hea nalja peale. Kuid selliste äärmuslike seisukohavõttude olukorras jääb vaid nentida, et naistel ei ole vettpidavat loogikat,» jätkas Putin.

Putin lisas, et Venemaad süüdistatakse oma vägede Ukraina piiri äärde paigutamises.

«Venemaal ei ole välisriikides vägesid, samas kui USA väed on peaaegu maailma igas piirkonnas. USA sekkub teiste riikide siseasjadesse isegi siis kui need riigi asuvad USAst kümnete tuhandete kilomeetrite kaugusel,» selgitas Putin.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles