«Härra Õiget» ootavad naised lasevad oma munarakke külmutada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Härra Õiget» ootavad naised lasevad oma munarakke külmutada
«Härra Õiget» ootavad naised lasevad oma munarakke külmutada Foto: SCANPIX

Belgia viljakuskliiniku arstide kinnitusel laseb üha enam 30. eluaastates naisi «Härra Õiget» oodates oma munarakke külmutada.

Viljakusarstide sõnul ei taha naised alluda ühiskonna survele saada lapsi 20. eluaastates või 30. eluaastate alguses, kirjutab Daily Mail.

Kolmandik naistest laseb oma munarakke külmutada, et soovi korral saada lapsi siis kui viljakus langema hakkab.

«Munarakke lasevad külmutada eelkõige karjäärile pühendunud naised. Nad ei soovi raseduse ja lapse saamisega karjääri katkestada, vaid  tahavad lapsi saada siis kui karjääri kõrghetk möödas on,» selgitasid asjatundjad.

Samuti soovivad naised enne laste saamist end koos partneriga sisse seada, kodu luua ning end majanduslikult kindlustada.  

«Paljud oma munarakud tuleviku tarbeks külmutada lasknud naised on püsisuhtes, kuid ei taha praeguse  partneriga lapsi saada, kuna nad ei pea seda meest lapse isaks sobivaks,» laususid viljakusarstid.

Nad lisasid, et parem on kui naised laseksid munarakke külmutada juba 20. eluaastates, sest siis on need tervemad.

Arstide kinnitusel mõjutab vanus nii naiste kui ka meeste viljakust.

«Naine võib kohtuda «Härra Õigega», kuid siis võib hoopis mehel viljakusega probleeme olla,» tõdesid viljakusspetsialistid.

Munarakkude külmutamise hind ei ole just odav - keskmiselt 12 000 dollarit (üle 150 000 krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles