Pangamajas heliseb kandleorkester

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kannel
Eesti kannel Foto: Tairo Lutter

Rakveres SEB Pangamajas annab 1. juulil kell 18 kontserdi kandleorkester Sotto Voce, kes on 28. juunist 2. juulini Rakvere Muusikakoolis suvises muusikalaagris.


Laagris osalevad väikesed ja veidi suuremad kanneldajad üle terve Eesti. Sotto Voce, mis eesti keeles tähendab “vaiksel häälel, sosinal”, saabki kokku vaid kolm korda aastas toimuvates laagrites. Kandleorkester loodi 2001. aastal ühendamaks Eesti lastemuusikakoolide kandleõpilasi.

Aastate jooksul on orkestris mänginud palju poisse ja tüdrukuid, kellest mõned pole ka pärast muusikakooli lõpetamist tahtnud koosmängust ja mõnusast seltskonnast loobuda. Nii on orkestris vanemate ja kogenumate mängijate rühm, aga on ka päris pisikesi kandlemängijaid, kes alles esimest korda ansamblimängu proovivad.

Dirigentide Ruth Kuhi, Pille Bergmanni ja Laura Linnaksi juhatusel mängitav repertuaar sisaldab erinevate rahvaste rahvamuusikat, klassikalist muusikat ja ka filmimuusikat.

Aastal 2005 salvestas orkester heliplaadi ja lähiajal on plaanis teinegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles