Lastekaitseorganisatsioon muretseb laste seksuaalse ärakasutamise pärast jalgpalli MMil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekaitseorganisatsioon muretseb laste seksuaalse ärakasutamise pärast jalgpalli MMil
Lastekaitseorganisatsioon muretseb laste seksuaalse ärakasutamise pärast jalgpalli MMil Foto: SCANPIX

Lastekaitseorganisatsioon Plan International on mures, et 12. juunil Brasiilias algavad jalgpalli maailmameistrivõistlused kasvatavad laste seksuaalset ärakasutamist.

Organisatsiooni andmetel satuvad Brasiilias aastas tuhanded lapsed seksuaalvägivalla ohvriks, edastab mtv.fi.

Seksuaalkuriteod on Brasiilias sageduselt teine kuriteoliik, millest politseile teatakse.

Ärakasutamise ohvrid on enamasti 10 – 14-aastased.

«Jalgpalli MM on suur spordisündmus, kuid samas ohustab see haavatavaid lapsi ning noori. Turismil on laste seksuaalse ärakasutamisega seos. MMi ajal on oodata üsna lõbusta meeleolu ja paljudele asjadele vaadatakse läbi sõrmede. Prostitutsiooni ja laste ärakasutamise juhtumitesse ei suhtuta siis piisavalt tõsiselt,» sõnas Plan International esindaja.

Brasiilias on laste ärakasutamine ja prostitutsioon levinud eelkõige suurlinnades. Tavaline on, et noored tüdrukud meigitakse vanemaks, et klientidel oleks raske tüdrukute vanust kindlaks teha.

Plan International käivitas selle aasta kevadel kampaania, milles suunati tähelepanu  laste seksuaalsele ärakasutamisele ja sellega kaasnevatele riskidele.

Eriti palju olevat laste ärakasutamist MMi toimumislinnades Recifes ja Natalis.

Organisatsioon on püüdnud aidata lapsi ja noori, kes on sattunud prostitutsioonivõrgustikku. Nad on saanud näiteks tööd MMi abilistena. 150 aidatud noorest 60 on tüdrukud, kes oelks MMi ajal pidanud töötama prostituudina.

«Kõige tähtsam on, et need lapsed ja noored jätkaksid kooliteed, sest haridus on see, mis kaitseb neid ärakasutamise eest ning aitab tulevikus paremat elu elada,» selgitasid lastekaistjad.

Lisaks Plan Internationalile seisab Brasiilia laste õiguste eest ka Euroopa majandus- ja sotsiaalkomitee, mis kutsus Euroopa Liidu riikide võime jälgima, kas jalgpalli MMile sõidab seksuaalkurjategijaid ning neid tabama.

Jalgpalli MM kestab 12. juunist kuni 13. juulini.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles