Oscari võitja Oliver Stone teeb Edward Snowdenist filmi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Stone
Oliver Stone Foto: SCANPIX

Oscari võitjast režissöör Oliver Stone paljastas, et ta plaanib USA endisest luureanalüütikust ja USA Riikliku Julgeolekuagentuuri (NSA) luuretegevuse paljastajast Edward Snowdenist filmi teha.

Stone ostis Briti väljaande The Guardian ajakirjaniku Luke Hardingi poolt Snowdeni juhtumit käsitleva raamatu õigused, edastab AFP.

«Tegemist on meie aja suurima luureskandaaliga. Teha sellest hea film on suur väljakutse,» kommenteeris Stone.

Filmide «Nixon» ja « Wall Street» režissöör on ka stsenaariumi autor. Stone´i kinnitusel tahab ta võtetega alustada veel sel aastal.

Veel ei ole teada, millised näitlejad selles filmis mängima hakkavad.

Stone´i tehtav Snowdeni film ei ole sel teemal ainus.

Produktsioonifirma Eon Production, mis on «James Bondi» filmide taga, teatas et ostis USA ajakirjaniku Glenn Greenwaldi poolt kirjutatud Snowdeni juhtumit käsitleva raamatu õigused.

NSAle ja USA Luure Keskagentuurile (CIA) lepingulisi töid teinud luureanalüütik Edward Snowden sai pärast laiaulatusliku jälgimisprogrammi avalikustamist ja ülemaailmse skandaali tekkimist asüüli Venemaal, kus ta ka praegu elab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles