Laulupeo tuli saab oma telekanali

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeo tuli.
Laulupeo tuli. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna ülikooli tudengid käivitavad koostöös Laulu- ja Tantsupeo sihtasutusega juuni keskel Tule TV, mille vahendusel saab jälgida laulupeo tule liikumist.

Telekanali üks juhtidest on endine kultuuriminister Rein Lang, kelle sõnul on Tule TV eesmärk tuua kultuur inimestele lähedale ning anda võimalus saada kõigil osa laulupeoga seotud traditsioonidest.

15. juunil käivituva kanali sisu ja tehnilise poole eest hoolitsevad Tudeng TV ja Kultuurikanal.com tegijad, kes kasutavad oma töös tänapäevase tehnoloogia mitmekülgseid võimalusi.

Laulupeo tuli liigub jalgratastel läbi Eesti kultuurilooliselt tähtsate paikade, millest suurem osa jääb idapoolsematesse maakondadesse. Laulupeo tule teekond rõhub sellele, et pidu pole mõeldud vaid lauljatele ja tantsijatele.

Idee autorid on Tartu Meeskoor Akadeemiline Emajõgi koos naiskooriga Emajõe Laulikud, kes võitsid Laulu- ja Tantsupeo SA korraldatud tule liikumise ideekonkursi.

Laulupeo tuli läbib enne Tallinna lauluväljakule jõudmist Eestis ligi 1000 kilomeetri pikkuse teekonna. 15. juunist 4. juulini kestva teekonna ajal viivad kohalikud koorid, tantsurühmad ja orkestrid peotule peolinna teatesõiduna jalgratastel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles