Pildid: Hispaania saab seksika endisest teleajakirjanikust kuninganna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania kuningas Juan Carlos loobub troonist, olles rohkem kui 40 aastat valitseja olnud.

Kui Hispaania uueks kuningaks saab kroonprints Felipe, siis kuningannaks saab ta naine, kroonprintsess Letizia, edastab Daily Mail.

Peaminister Mariano Rajoy sõnul kohtub valitsuskabinet niipea kui võimalik, arutamaks prints Felipe saamist kuningaks Felipe VI nime all.

46-aastane prints Felipe on seni täitnud tseremoniaalseid ülesandeid. Teda ei ole ka puudutanud ta printsessist õe ja viimase mehe korruptsiooniskandaal.

Prints Felipe abiellus 2004. aastal teleajakirjaniku Letizia Ortiziga ning neil on kaks tütart.

Printsess Letiziat peetakse Euroopa kuningakodade printsesside seas üheks haritumaks ja seksikamaks. Tänu teleajakirjaniku tööle oskab ta kaamera ees hästi esineda ning tema sõnavõtte peetakse asjakohasteks.

76-aastane kuningas Juan Carlos nägi oma riigi muutumist diktatuurimaast demokraatlikuks riigiks. Viimastel aastatel on kuningal olnud terviseprobleeme ning tema pere ümber lahvatas korruptsiooniskandaal.

Monarhia imidžit on määrinud ka ta kallis safarireis 2012. aastal Aafrikasse ajal, mil Hispaanias oli finantskriis.

Hispaania kuningas Juan Carlos on teine Euroopa monarh, kes tagasi astus. Esimene oli Hollandi kuninganna Beatrix, kes andis krooni üle oma pojale Willem-Alexanderile möödunud aasta aprillis.

Kuninga troonist loobumisest teatas Hispaania peaminister Mariano Rajoy.

Ta ei täpsustanud tagasiastumise aega, kuna valitsus peab enne seda koostama vajaliku seaduse, kuna Hispaania puuduvad kuninga troonist loobumist ja troonile saamist puudutav seadusandlus.  

Kuningas Juan Carlos sai troonile 1975. aastal kaks päeva pärast diktaator Francisco Franco surma.

Hispaania senist kuningat peetakse naistemeheks, kes väidetavalt on rohkem kui 1500 naisega voodit jaganud ning kellest üks olevat olnud Briti prints Charlesi abikaasa printsess Diana.

Hispaanias selle aasta jaanuaris tehtud küsitlus näitas, et 62 protsenti hispaanlasi pooldavad kuningas Juan Carlose troonist loobumist.

Küsitluse kohaselt pooldab 66 protsenti hispaanlastest prints Felipe troonile saamist. Samuti loodetakse, et uus kuningas ja kuninganna taastavad Hispaania kuningakoja hea maine.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles