Taavi Rõivas nautis Moskva patriootlikku kingitust

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformikas Taavi Rõivas vasakul mojitot nautimas.
Reformikas Taavi Rõivas vasakul mojitot nautimas. Foto: Buduaar

Vabariigi taasiseseisvumise aastapäeval tunnustas kohvik Moskva riigikogu 101 liiget, kinkides neile kohviku kuldkliendikaardi ja kinkekaardi.

Reporter Carola Madis tabas eile õhtupoolikul kohvikust parlamendi liikme Taavi Rõivase, kes juba oma värsket privileegi nautis.

Kuidas suhtud sina Taavi sellesse, et kõik riigikogu 101 liiget said kohvik Moskvalt kingituseks kuldse liikmekaardi?

No kõigepealt tuli mulle kiri, mis algas sõnadega: «Me armastame oma riiki ja valitsust.» Loomulikult on iga riigikogu liige selle üle positiivselt üllatunud. Arvan, et seda kingitust me võtame eelkõige selliselt, et üks eraettevõte soovib tunnustada riigikogu tööd ja loomulikult, mis meil saab selle vastu olla.

Kas ei olegi siis tegemist altkäemaksu või diilidega või onupojapoliitikaga?

No kõige paremagi tahtmise juures ei saaks riigikogu teha kohvik Moskvale teistsugust seadusandlikku keskkonda kui ükskõik millisele teisele kohvikule. Võib-olla on riik hoopis kohvik Moskvale vabadussamba ehitamisega karuteene teinud ja selle võrra on kohvikul vähem kliente. Aga loomulikult selle võrra on jälle hiljem kindlasti rohkem kliente, kui vabadussammas valmis on.

Vaata reporter.ee intervjuud siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles