Ott Lepland astub üles André Rieu Tallinna kontserdil

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
André Rieu ja tema Johann Strauss Orchestra Külalisesineja: Ott Lepland
André Rieu ja tema Johann Strauss Orchestra Külalisesineja: Ott Lepland Foto: Promopilt

5. juunil 2014 annab Eestis esimest korda kontserdi maailma edukaim viiuldaja ja valsikuningas André Rieu. Tallinnas 5. juunil toimuv ainus kontsert on osa tema 2014. aasta maailmaturneest. Koos André Rieuga astub üles ka Eesti superstaar Ott Lepland, kes esitab oma kuulsaima laulu “Kuula” ja tõlgib André Rieu esinemise publikule.

Pärast suure kiituse osaliseks saanud kontsertide andmist kogu Euroopas ja Aasias jätkavad Hollandi valsikuningas André Rieu ja tema kuulus Johann Strauss Orchestra, mis on maailma suurim eraorkester, oma maailmaturneed Skandinaavias ja Ida-Euroopas.

André Rieu: Ootame väga oma esmakordset esinemist meie Eesti austajatele. Minu orkestris on muusikuid kümnest eri rahvusest ning meie solistid on pärit kogu maailmast, et pakkuda teile rõõmurohke ja lõbus õhtu! Ootan põnevusega ka esinemist koos Ott Leplandiga. Mulle meeldis tema esinemine Eurovisiooni lauluvõistlusel 2012. Ta on imetore noor artist ning see on meie esimene koostöö.

Ott ise ütleb, et sellist võimalust ei teki iga päev: «Minu jaoks on väga suur au, et selline maailmakuulus muusik palus mul endaga koos esineda. Minusuguse noore artisti jaoks on see väga suur tunnustus.»

Üle 40 miljoni müüdud DVD ja CD, 411 plaatina- ja 171 kuldplaati ning umbes miljon kontserdikülastajat aastas räägivad enda eest: André Rieu on kõige edukam kontserte andev klassikalise muusika artist.

Parim ei ole André Rieu jaoks piisav: ta mängib 1732. aasta Stradivariusega ja töötab Maastrichtis oma orkestri ja meeskonnaga isiklikus salvestusstuudios. André Rieu annab tööd ligi 200 püsitöötajale ja vabakutselisele.

Umbes 60 muusikust koosnev Johann Strauss Orchestra on suurim eraorkester maailmas. André Rieu kasutab reisimisel oma transpordi- ja varustussüsteemi, lavadekoratsioone, valgustehnikuid, heliinsenere, toitlustust koos mitme kokaga ja arsti. Tal on kolm komplekti instrumente, lavadekoratsioone ja esinemisriideid, mis aitavad paremini toime tulla pikkade vahemaade ja hilinemistega.

Aasia, Austraalia, Põhja-Ameerika, Lõuna-Ameerika, Lõuna-Aafrika, Euroopa – pole ühtegi mandrit, kus André Rieu ei oleks publikut oma valsiga lummanud. Paljude inimeste jaoks üle kogu maailma on André Rieu kontsert aasta tippsündmus.

André Rieu ja tema Johann Strauss Orchestra Külalisesineja: Ott Lepland

5. juunil kell 20.00 Saku Suurhallis Tallinnas

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles