Suubritannias tõstatas ministri kassi seiklus poliitilise küsimuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suubritannias tõstatas ministri kassi seiklus poliitilise küsimuse
Suubritannias tõstatas ministri kassi seiklus poliitilise küsimuse Foto: SCANPIX

Suurbritannias läks rahandusminister George Osborne´i kass seiklema, tuues sellega kaasa sotsiaalmeedias poliitilise küsimuse tõstatamise. 

Kass Freyat tuntakse sellest, et ta vahetevahel kaob, edastab Daily Mail.

Frey jõudis Londonis Downing Streetilt pooleteise kilomeetri kaugusele Vauxhalli. Kass leiti selle nädala esmaspäeva õhtul Londoni ühe tihedama liiklusega tänavalt.

Kassi nägid õhtusel ajal peolt tulnud naised. Üks neist, Kate Jones võttis kassi enda juurde. Kaelarihmal olevate andmete järgi saadi teada, kes on Freya omanik ja kus ta elab.

Osborne´i autojuht ja nõunik tõid kassi Jonesi käest ära.

Kodututega töötav 31-aastane Jones otsustas ministrit sotsiaalmeedias «küpsetada». Ta pani Twitterisse foto ministri kassist toidukausi juures. Samas oli ka käsitsi kirjutatud sõnum.

«Kass leiti Vauxhalli tänavalt.  Kõik ei ole sellise õnnega koos nagu Freya. Palun, et minister George ei vähendaks kodutute abistamiseks ette nähtud summasid,» seisis kirjutises.

Jonesi sõnul on see irooniline, et ta püüab leida kodututele ööbimiskohti, samas kui ministri kassi sõidutatakse valitsuse autoga.

«Freya on suurepärane kass. Samas on suurepärased ka need iniemsed, kes meie abi vajavad ja nad vajavad seda abi, et elus hakkama saada,» lisas naine.

Freya tuli Osborne`ide perre 2009. aastal ning kass on seigelnud ka varem. Kass jõudis koju tagasi tänu sellele, et tal on kaelarihm ja mikrokiip, millel on vajalikud andmed.

Freya kadumised on tekitanud samas spekulatsioone, et kassi kasutatakse luures.

«On ka neid, kes arvavad, et näiteks hiinlased on kassi kätte saanud ja talle luureseadmed pannud. See kass on väga vilgas ja liigub palju. Kui talle panna mikrofon külge, siis võib ta paljastada pooled valitsuse saladustest,» kommenteeris üks parlamendiesindaja.

Freyat tuntakse selle poolest, et ta suudab turvatöötajate ja politsei eest end hästi varjata ja jõuda ka keelatud kohtadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles