Vallikäärus etendub tantsumasin

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapäevade avamisüritus.
Hansapäevade avamisüritus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna kell 23.30 etendub Pärnu rahvusvaheliste hansapäevade pealaval Vallikäärus „Tantsumasin“, millega Eesti maitsekamad arhailise ja kaasaegse ühendajad jutustavad loo ühest tantsumasinast.

„Tantsumasin“ on improvisatsioon pärimuse piires, mis on segatud tõusvate ja laskuvate kaasaegsete vooludega. Taaselustatakse teineteist tiivustav suhtlusvorm – pillimees ja tantsija. Eesti maitsekamad arhailise ja kaasaegse ühendajad jutustavad loo ühest tantsumasinast.

„Õiget tantsimist ei saa olla ilma kuratlikult hea pillimeheta ja vastupidi,“ edastas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria-Murakas Ollo korraldajate seletuse. „Õnneks on jälle esile tõusnud karismaatilisi ja nakatavaid pillimängijaid. Nagu arheoloogid toovad uut teavet maailma mineviku kohta maapõuest, toob etendus arhiivisügavustest välja avastamata eesti helimaastikud, millest inspiratsiooni saanud pärimustants näitab ennast veel tantsimata viisil.“

Esinevad Jaak Johanson, Silver Sepp, Kadri Lepasson, Ele Viskus, Tiit Kikas, Cätlin Jaago, Karoliina Kreintaal ja Tarmo Noormaa. Etenduse lavastas Silver Sepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles