Merekarud pakuvad mitmesugust meelelahutust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahtlaev Freya.
Jahtlaev Freya. Foto: Tõnis Kukk

Linnarahval ja hansapäevade külalistel on suurepärane võimalus nautida Pärnu vaateid nii jõelt kui merelt.

Romantilisi mereretki valgete purjede all pakuvad kuni kümneliikmelisele seltskonnale jahtlaevad Windwalker ja Freya, veidi väiksema sõpruskonnaga pääseb merele Terje ja Mia pardal.

"Peale lõbusõidu pakume huvilistele kuue tunni pikkust purjetamise koolitust," ütles Pärnu jahtklubi koordinaator Annika Tuisk. "Kes tunneb endas mere kutset, saab täpsemat teavet jahtklubi külalistemaja administraatorilt."

Kiirkaatriga pääseb jahtklubist nii merele kui jõele Alexela bensiinijaama poolsest sillast. "Pakume kuni kaheksale inimesele suurepärast võimalust kihutada mööda vett 80kilomeetrise tunnikiirusega," rääkis kaatri Bayliner 652 kapten Kaarel Suvi. "Peale selle saab proovida veesuusatamist ja rõngas sõitmist ning romantikuid võime viia Pärnu lahele päikeseloojangut nautima. Marsruudi koostame vastavalt reisijate soovidele ja kui vaja on, käime ära kas või Kihnus ja Ruhnus."

Täna ja homme kell 18 ning 20 ootavad merebioloog Jüri Tenson ja Pärnu merenduskeskuse õppejõud Arno Maidla rahvast vallikraavi suudmest väljuvale paadisõidule.

"Poolteist tundi kestva retke ajal räägime reisiseltskonnale Pärnu ja Sauga jõe ning sadama ajaloost. Kõneleme jõe- ja mereelanikest ning võrguga tõmbame merest planktonit," ütles Tenson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles