Galerii: rahvas trallis Pärnu jaanituledel

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaaniõhtu Reiu puhkekeskuses.
Jaaniõhtu Reiu puhkekeskuses. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Jaanilaupäeval trallis rahvas suvepealinnas kahel jaanitulel - Nooruse maja õues ja Pärnu jahtklubis, loendamatud jaanituled süttisid ka Pärnumaal.

Nooruse maja suveaias täitis jaaniõhtu suur lõke ja pidu, mida aitasid sisustada suupilliansambel Piccolo Folk ja rahvatantsurühmad Nooruse Vöö ning Puukodar. Oskusi demonstreerisid ratastoolitantsijadki.

Aktiivsematele pidulistele toimusid jaanitule juures rahvalikud jaanimängud ja võistlused, mille võitjaid ootavad auhinnad. Kogu õhtut juhtis Eesti line-tantsu esileedi Kaie Seger.

Tore õhtupoolik möödus ka jahtklubi esisel, kus jaanikule tulnud rahva silme all süüdati kalapaat. Tantsuvihtujatele mängis head muusikat ansambel Seljanka.

Üks Pärnumaa jaanitulesid toimus Reiu puhkekeskuses, kus korraldati lastele mänge ja toimus disko. Rahvarohked olid jaanikud Kihnus, Häädemeestel ja Kablis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles