Jaan Kundla naudib Võidupäeva paraadi ja jaanitooteid toidupoes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kundla
Jaan Kundla Foto: Kaarel Tigas/ Õhtuleht

Riigikogulane Jaan Kundla loodab toredat elamust jaanilaupäevaselt Võidupäeva paraadilt Viljandis ja ka teisipäevaselt tuletseremoonialt Tallinnas Vabaduse platsil.

«Mind on kutsutud osa võtma ja ma võtan ning sinna vahele mahuvad perekondlikud kokkusaamised. Nii et jaanipäev on igal juhul tore päev,» ütleb Kundla.

Tema hinnangul on traditsioon, et Võidupüha paraadid toimuvad igal aastal eri Eesti linnas, õige. «Las seda ilu naudivad ka maakonnad. Linn ja maa peavad ikka koos käima,» arvab Kundla.

Maalähedase inimesena oskab Kundla tähele panna jaanipäevaga seotud muutusi ka igapäevaelus, näiteks toidupoes. «Mitmed kaubandusettevõtted ja ka tootjad on jaanipäeva puhul lasknud välja ju terve rea tooteid. Suured pealkirjad stiilis: Jaan pakub, Jaani vorstikesed, ja kõik mis sinna juurde kuulub. Mulle tehakse väga head reklaami,» viskab Kundla nalja ning lisab: «Mul on selle üle hea meel, see loob sellist toredat meeleolu. Kuigi see minuga seotud ei ole, aga kui sellist suurt silti vaatad, et Jaan pakub seda ja teist, mis mul selle vastu saab olla?» räägib Jaan Kundla, kellele on ka oluline, et jaanipäev on Jaanide nimepäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles