Soovitus poistel seelikut kanda tekitas Prantsusmaal protesti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soovitus poistel seelikut kanda tekitas Prantsusmaal protesti
Soovitus poistel seelikut kanda tekitas Prantsusmaal protesti Foto: SCANPIX

Lääne-Prantsumaal tekitas haridusametnike soovitus poistele kanda täna seelikuid laiaulatusliku protesti.

16. mail on koolides soolise diskrimineerimise vastane päev pealkirja all «Mis tõstab seelikuäärt» ning poiste seeliku kandmine on osa sellest, edastab The Local.

Ametnike sõnul on koolides seksism ja diskrimineerimine üsna levinud.

Eile avaldasid Nante`is selle vastu meelt konservatiivse paremäärmusliku grupeeringu Manif Pour Tous liikmed.

See organisatsioon reageeris kohe kui Nantes´i võimud teatasid 27 kooli meessoost õpilasele, et neil oleks soovitav seelikud selga panna.

Manif Pour Tous sõnul mõnitatakse poisse kui neid sunnitakse seelikuid kandma. Protestijate arvates kasutavad haridusametnikud seda sammu enda kasuks ära ning Prantsuse koolides hakatakse õpetama, et laste sugu ei ole sündides kindel, vaid igaüks saab tunda just sellisena nagu ta on.

«Praeguses kontekstis on seeliku kandmise soovitus poistele provokatiivne. Haridusametnikud on lolliks läinud,» lausus üks protestija.

Poiste seelikukandmise vastu protestijad vihastasid õpilasi, kes soovitusega kaasa läksid.

Osa samasoolisi õpilasi suudles protestijate ärritamiseks, osa poisse aga vahetas nende ees pikad püksid seeliku vastu.

Konservatiivide arvates ei pea soolise võrdõiguslikkuse nõudmisega üle piiri minema.

Nende arvates said haridusamenikud seelikukandmise ideest valesti aru.

«Esmalt oli «Seelikupäev», kus naised said keskkondades, kus tavaliselt seelikut ei kanta, seeliku selga panna, näidates sellega samas oma feminiinsust. Ametnikud keerasid selle idee peapeale,» sõnasid konservatiivid.

Nad kirjutasid Twitteris: «Kas tüdrukud peaksid kasvatama habeme, kui poisid hakkavad seelikuid kandma?» See oli samas viide Eurovisiooni lauluvõistluse võitnud Austria transvestiidist lauljale, habemega naisele Conchita Wurstile.

Samasooliste abielu vastu protestija Tugdugal Derville sõnas, et poiste seelikukandmine võib olla sobiv naljapäeval 1. aprillil, mitte aga nüüd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles