Pärnumaa suurim võidupüha üritus on Tõstamaal

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taasiseseisvumispäeva tähistamine mullu Toris. Võidupühal saavad soovijad relvadega tutvuda tõstamaal.
Taasiseseisvumispäeva tähistamine mullu Toris. Võidupühal saavad soovijad relvadega tutvuda tõstamaal. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kaitseliidu malevate kaasalöömisel toimuvad võidupühal kõigis Eesti maakondades maakaitsepäevad, kus rahvas saab tutvuda jõustruktuuride tegevuse ja tehnikaga, maitsta sõdurisuppi, kuulata muusikat ning saada osa presidendi poolt Viljandist teele läkitatud võidutulest, millega saab süüdata õhtuse jaanitule.

Kolmapäevasel võidupühal korraldab kaitseliidu Pärnumaa malev üritusi Pärnus, Tõhelas ja Tõstamaal.

Pärnus toimub kell 9 hommikul mälestustseremoonia Vabadussõja mälestusmärgi juures. Tõhelas avatakse kell 11-12 kolonel Karl-Johann Lauritsa mälestusmärk.

Suurim üritus toimub algusega kell 13 aga Tõstamaa alevikus, kus näeb kaitseliidu tehnikat, relvastust ja sõdurivarustust.

Samuti tutvustatakse Kaitseliidu eriorganisatsioone, toimuvad laskevõistlused paint- ja õhkrelvadest, pakutakse sõdurisuppi.

Kel 14.30-15 toimub lahinguoskuste demonstratsioon ja pärast seda rivistus koos kaitseliitlaste autasustamisega. Kell 15.30 saabub Tõstamaale võidutuli.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles