Paavst: olen valmis «rohelisi mehikesi» ristima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: SCANPIX

Paavst Franciscuse sõnul on ta valmis ristima ka «rohelisi mehikesi» kui need peaks Maale saabuma ja avaldavad soovi katoliiklasteks saada.

Paavsti sõnul ei ole mitte kellelegi, kaasa arvatud tulnukatele piiranguid katoliku kiriku liikmeks saamisel, edastab Daily Mail.

Ta muigas, et isegi marslastel, kellel on pikk nina ja suured kõrvad, on õigus saada ristitud.

«Kui näiteks homme saabuks Maale marslaste delegatsioon ja osa neist avaldaks soovi saada ristitud, mida ma vastama peaksin? Loomulikult ristin nad,» selgitas katoliku kiriku juht.

Paavst tegi tulnukatest juttu siis kui ta rääkis piibliloost, milles Püha Peetrust kritiseeriti mitte juutide ristimise pärast.

Franciscus püüab katoliku kirikut avatumaks ja tänapäevasemaks muuta.

Selle aasta jaanuaris ristis paavst Sixtuse kabelis lapse, kelle vanemad ei ole abielus.

Paavsti tulnukateb teema käsitlemine ei ole katoliku kirikus esmakordne. 2010. aastal teatas Vatikani teadlane Guy Consolomagno, et kui teistelt planeetidelt pärit olendid peaksid Maale jõudma, siis on nad katoliku kirikusse oodatud.

«Jumal ei loonud vaid inimkonda. Kosmilistes avarustes võib väga erinevaid olendeid olla. Ei ole tähtis kui palju neil jäsemeid või tundlaid on. Nad on kõik jumala olendid ja neil on hing,» lausus Consolomagno.

2008. aastal avaldas Vatikani ajaleht artikli pealkirjaga «Aliens Are My Brother» ( Tulnukad on minu vennad), milles seisis, et kosmosest elu otsimine ei ole religiooniga vastuolus.

Vatikanil on oma observatoorium. Üks teleskoopidest asub Rooma lähistel, teine aga USAs Arizona kõrbes.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles