Indie-festival Schilling kuulutas välja kolm järgmist esinejat

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leslie Da Bassi plaadiesitluskontsert
Leslie Da Bassi plaadiesitluskontsert Foto: Meisi Volt

5. juulil Kilingi-Nõmme Suveaias toimuv Eesti hubasemaid indie-festivale Schilling kuulutab välja kolm järgmist esinejat: Extraperlo - Hispaanias, Barcelona linnas tegutsev indie-pop-bänd, Leslie Da Bass - 2013. aasta parima Eesti elektroonilise muusika albumi laureaat ning Argo Vals Band - hinnatud noorema põlve kitarristi Argo Valsi juhitav kollektiiv, mis segab elemente alates progressiivsest rock’ist kuni jazz’i ja ambient’ini.

Lisaks neile olid festivali kavva juba varem kinnitatud Merchandise USA-st, Streak and the Raven Soomest, staažikas Eesti alt.rock bänd Id Rev uue kavaga ning kohaliku indie-skeene all-star-ansambel Jan Helsing. Schillingu ülejäänud esinejad tehakse teatavaks maikuu jooksul festivali kodulehel ja Facebookis.

EXTRAPERLO (ES) 

Extraperlo on Barcelona’s tegutsev ansambel, mis mängib rikkalikku koduse kõlaga indie-poppi. Bänd nimetab oma mõjutajatena gruppe nagu Aztec Camera, Orange Juice, Prefab Sprout ja Roxy Music ning on andnud välja kaks albumit - «Desayuno Continental» (2008) ja «Delírio Específico» (2012). Nende viimasel plaadil istus produtsenditoolil üks rahvusvaheliselt tuntumaid Hispaania indie-muusikuid El Guincho, kelle tuuribändis kaks Extraperlo liiget ka kaasa tegid. Extraperlo on esinenud suurtel Hispaania festivalidel (sh Primavera Sound) ja mänginud festivalidel ja klubides ka Mehhikos ja UK’s.

LESLIE DA BASS (EE)

Selle nime all teeb muusikat kolumnist, moto-entusiast ja igapäevaselt reklaami valdkonnas tegutsev multitalent Leslie Laasner, kes on alias’t Leslie Da Bass kasutades välja andnud neli albumitäit muusikat. Neist viimane - Universal Music’u alt ilmunud «Times New Roman» – tõi talle 2013. aasta Eesti Muusikauhindadel «parima elektroonilise albumi» ning «parima meesartisti» tiitlid. Paar viimast aastat on Leslie Da Bass tegutsenud neljaliikmelise live-ansamblina, millega astutakse üles ka Schillingul.

ARGO VALS BAND (EE) 

Argo Vals on kitarrist ja helilooja, kes on teinud muusikat nii ühemehe-bändina kui paljude ansamblite koosseisus. Tema muusikas leiab elemente progressiivsest rock’ist, jazz’ist, indie-rock’ist, aga ka minimal-techno’st ja ambient’ist. Argo Valsi debüütalbumi „Tsihcier“ avaldas 2012. aastal kohalik plaadifirma Eesti Pops. Argo Vals Band’i pani Vals 2011. aasta novembris kokku oma koolivendadega muusikaõpingute ajast Viljandis ja oma teiste ansamblite liikmetega. Bändiga on tänaseks esinetud muuhulgas festivalidel Jazzkaar ja Tallinn Music Week.

Schillingu piletid on müügil Piletilevis. Maikuus maksavad piletid 22€, alates 1. juunist kuni 4. juulini 27€ ning festivali toimumise päeval 5. juulil 32€ (vabade kohtade olemasolul). Kuni 16-aastased (k.a.), pensionärid ja invaliidid saavad festivalile tasuta (dokumendi alusel).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles