Randa ehitatakse liivast linn

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu randa kerkivad hansateemalised liivaskulptuurid.
Pärnu randa kerkivad hansateemalised liivaskulptuurid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu keskrannas toimub hansapäevade raames 25. juunini liivaskulptuuride meisterdamine, mille ajal valmib kümnest taiesest koosnev ja ühtset stiili järgiv kompositsioon, mis kujutab hansaküla.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas Ollo teatel vormitakse kümme suuremat skulptuuri, mille taustale ehitatakse vanaaegse linna panoraam, jäädes külgnema liivaluidetega. Sirgeks kaevatud seinale kujundatakse reljeefsed moodustised. Kõnniteeäärsele piirjoonele tulevad linnamüüri detailid ja tornide osad.

Liivaskulptuuride valmistamisele eelneb kuni esmaspäeva õhtuni vormide valmistamine. Kunstnike tööprotsessi saab jälgida alates teisipäevast, 22. juunist kell 11-19, 23. juunil kell 11-15 ning 24. juunil kell 11-17.

Neljapäeval kell 11-16 on avatud eraldi lasteala, kus juhendajate käe all on võimalik kaasa lüüa üritust külastavatel lastel koos ema-isaga.

Valminud skulptuure esitletakse reedel, 25. juunil kell 15, kui huvilistel on võimalik meistrite poolt saada asjakohaseid selgitusi.

Festivalil osalevad skulptorid Soomest, Lätist ja Eestist. Seejuures on kaasatud tuntud ja tunnustatud Pärnu ja Pärnumaa kohalikud kunstnikud ning kunstikoolid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles