Tallinn Comedy Festivali lõpetavad Piret Krumm ja Katariina Tamm, Will Franken ja Andrew Maxwell

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Comedy Festival
Tallinn Comedy Festival Foto: promo

Kolm päeva kestnud eduka Tallinn Comedy Festivali viimane päev pakub taas ohtralt naeru. Täna saavad komöödiahuvilised nautida kolme marjunaljakat show-d. Järelpeole tasub minna Noblessneri kvartalisse, sest seal hullutab pimeda peoga Klässiks Darkroom.

Suure publikuhuvi tõttu astuvad Piret Krumm ja Katariina Tamm üles ka Eesti esimesel comedy-festivalil. Tegijad lubavad ka, et elu on läinud edasi ja põhjust on teha ka uusi nalju.

«Võidab see, kellel on kõige hullem mees» räägib autorite sõnul sellest, mis tunne on olla Eestis 24-aastane vallaline naine. Sketšide, lugude ja omavaheliste dialoogide kaudu vaatavad Piret ja Katariina irooniliselt tagasi juhtumistele oma elus ning suhetele meestega, kelle definitsioon tänapäeval järjest ähmasemaks muutub. 

Tüki lavale seadnud Diana Leesalu ja Paavo Piigi sõnul ei olegi sellel päriselt žanri - tegu on umbes tunniajase seguga püstijalakomöödiast, estraadist, dokumentaalteatrist. «žanriks on Piret ja Katariina, nende erakordsus, nende sarm.»

Tüdrukute kasvavast menust annab tunnistust asjaolu, et selle etendus piletid on kõik juba välja müüdud.

«Võidab see, kellel on kõige hullem mees» 9.mail algusega kell 18.30 Club Hollywoodis. Laval Piret Krumm ja Katariina Tamm (Kinoteater)

Kell 19.00 saab Von Krahli baaris nautida USA-st pärit Will Frankeni show-d

Will Frankenit on võrreldud ühemehe-Monty Pythoni showga. Tema leivanumbriks on karakterkomöödia, võime imekiiresti, imeveenvalt ja imenaljakalt eri inimesteks kehastuda. Kui publik ka naeru katkestama peaks, siis ainult niipaljuks, et suu jõuaks imestusest lahti vajuda.

New York Timesi meelest on tal «kõrgesti arenenud absurditunnetus», SF Weekly meelest oli ta 2005. aastal «Parim koomik» ning SF Bay Guardiani meelest «Parim alternatiiv psühhedeelsetele droogidele.»

Meie meelest on see USA koomik väärikas täiendus Eesti esimese komöödiafestivali programmi.

«Kõikide nende isehakanud tele-koomikute keskel, kelles on 40% juuksegeeli, 40% ego ja 20% talenti leidub ka tõeliseid pärleid. Will Franken on täiesti briljantne. Nutikas, vaimukas huumor.» - Scotsman

Festivali välisesinejate suurim nimi, Andrew Maxwell (IRL), võtab festivali kokku 9.mail algusega kell 21.00 Club Hollywoodis.

Andrus Purde Tallinn Comedy Festivali korraldustoimkonnast: «Andrew Maxwell on rohkem kui lihtsalt üks väga andekas koomik. Ta on samal ajal ka ühiskonnakriitiline kommentaator, kes näitab läbi stand-upi maailma nagu see on, ja nagu see võiks olla. Ta suudab rääkida ühiskonnas olulistest asjadest enesekindlalt, intelligentselt ja iirlasliku šarmiga - ning teeb seda pagana nauditavalt.»

Andrew on superstaar kodumaal Iirimaal ja Ühendkuningriikides, nõutud nimi suurte festivalide programmides, kolme live-DVD autor ning Altitude komöödiafestivali patroon ja asutaja. Ta on võitnud palju olulisi auhindu nagu Time Outi Parim stand-up koomik, tiitli Parim iiri koomik ning huumoriportaali Chortle auhind Aasta olulisim live-comedy panus.

Ajaleht The Guardian on Maxwelli kohta kirjutanud: «Tasub kasvõi ainult sellepärast vaadata, et näha, milline on stand-upi parim vorm.»

Andrew Maxwelli show toimub 9. mail kell 21 õhtul klubis Hollywood.

Festivali järelpidu toimub Noblessneri kvartalis Klässiks Darkroomi peol, kus rahvast tantsitab house-muusika kuningas Marshall Jefferson ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles