Millal ei tasuks teha töökõnesid ega häirida sõpru?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Millal ei tasuks teha töökõnesid ega häirida sõpru?
Millal ei tasuks teha töökõnesid ega häirida sõpru? Foto: SCANPIX

Kommunikatsioonifirma Elisa uuris Soomes, millal ei tasuks teha töökõnesid ja millal mitte häirida kõnedega sõpru.

Uuring näitas, et töökõnede tegemist õhtuti ei peeta heaks tooniks ning vaid üksikud küsitlusele vastanud 25 – 65-aastased leidsid, et töökõnesid on viisakas teha pärast kella 18.00, kirjutab iltasanomat.fi.

Samuti ei tasuks teha töökõnesid varahommikuti. Töökõnesid on vastanute arvates sobiv teha alates kella 9.00.

Elisa uuringus osales 1793 inimest, kelle vanus oli 15- 65 eluaastat ning kes kasutasid nutitelefoni. Töökõnede kohta uuriti 26 – 65-aastastelt.

Vastanute arvates on sobilik sõpradele helistada pärast kella 9.00 hommikul. Samas 15-25-aastased tunnistasid, et on saatunud sõpradele sõnumeid ka enne kella 6.00.

41-65-aastastest teeks seda vaid iga kümnes.

Kolmandik 15- 25-aastastest pidas sobilikuks helistada sõbrale ka pärast kella 22.00 õhtul, kuid vanemaealised vastanud ei pidanud seda sobilikuks.

41-50-aastastest 49 protsenti ja 51-65-aastastest 54 protsenti ei kiida pärast kella 21.00 tehtud kõnesid heaks.

Uuriti ka seda, millistes olukordades ei ole sobilik kasutada nutitelefoni, tahvelarvutit ja sülearvutit.

1734 vastanust 59 protsenti ei kiitnud nende kasutamist heaks kui ollakse sõpradega koos. Sel ajal internetis olemine on 57 protsendi arvates solvav käitumine.

Teisalt aga 49 protsenti tunnistas, et on lugenud sõprade seltskonnas olles uudiseid ning 48 protsenti tegelenud sotsiaalmeedialehekülgedega.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles