Rootslane võitis Eesti suurimal pokkeriturniiril 1,2 miljonit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PokerStars Baltic Festival, William Thorson
PokerStars Baltic Festival, William Thorson Foto: René Velli / PokerStars

Eile lõppes Tallinnas ligi 5 miljoni krooni suuruse auhinnafondiga pokkerivõistlus PokerStars Baltic Festival, kus 222 osaleja konkurentsis teenis võidu ja 1,2 miljonit krooni auhinnaraha nimeka profimeeskonna Team PokerStars Pro liige, rootslane William Thorson.

PokerStarsi Baltimaade juhi Tomas Larssonil sõnul oli juba teist korda Tallinnas toimunud Baltic Festival vägagi edukas, saavutades kohaliku spordiajaloo suurima auhinnafondi ning juhatades sisse juba augustis Tallinnas korraldatava Euroopa olulisima pokkerivõistluste sarja, Euroopa pokkeriturnee uue hooaja avaetapi.

«Mängijad on nüüdseks veendunud siinse turniiripaiga ja võistluse korraldustaseme headuses ning ootavad juba augustis toimuvat Tallinna EPT turniiri,» selgitas Larsson.

Tänavuse PokerStars Baltic Festivali võitnud 27-aastane rootslane William Thorson, kes on oma karjääri jooksul live-turniiridelt teeninud üle 2 miljoni dollari, oli kahtlemata turniiri nimekaim osaleja, olles jõudnud neljal korral Euroopa pokkeriturnee (EPT) finaallauda, kuid mitte kordagi seal esikohta saanud.

«Te ei kujuta ette, kui õnnelik ma praegu olen - ma nii väga tahtsin seda tiitlit,» ütles ta. Thorson alistas kolm tundi kestnud mees mehe vastu mängus noort leedu pokkeriproffi Dominykas Karmazinast, saades lõpuks tiitlivõidu, kui tema soldatite paar võitis Karzaminase kahtede paari.

Teise koha ja 777 888 krooni auhinnaraha teeninud 22-aastane leedulane, kes domineeris võistlust turniiri avapäevast alates, tuli hiljuti kolmandaks Euroopa Pokkeriturnee suurfinaalis Monte Carlos, mille eest pani noormees taskusse 700 000 eurot ehk üle 10 miljoni Eesti krooni. Ta on EPT võistluste regulaarne külastaja ning juhib iseenda pokkerimeeskonda Domcee Poker.

Tallinnas Swissotelis maailma suurima pokkerisaidi PokerStarsi ja Olympic Casino koostöös korraldatud 1500 euro ehk 23 475 krooni suuruse osalustasuga Baltic Festivali põhiturniir oli regiooni kõigi aegade suurim pokkerivõistlus, mis meelitas Eestisse mängijaid 21 eri riigist üle maailma.

Võistlusest võttis osa 46 Eesti mängijat, kellest seitse jõudsid ka 26 auhinnaraha saaja hulka. Edukamateks eestlasteks olid 7. koha saanud Tarmo Tael ja 8. koha omanik, kogu turniiri vältel liidrite seas püsinud Andry Purk, kes teenisid vastavalt 165 301 ja 136 130 krooni.

Turniiri edukaim naismängija oli 25-aastane tallinlane Kristiina Illak - sisekommunikatsiooni spetsialist, kes võitis turniiripääsme Swissoteli poolt oma klientidele korraldatud pokkeriturniirilt ning kes polnud varem kunagi suurel pokkerivõistlusel osalenud. Ta tuli 12. kohale ja teenis selle eest auhinnarahana 72 927 krooni.

Teiste seas võistlesid Tallinnas Soomest pärit Formula 1 kiirkaatrite maailmameister Sami Seliö, PokerStari profitiimi liige Ville Wahlbeck ning nimekatest eestlastest Martin Müürsepp, Maarja Liis Ilus ja Mart Mardisalu.

Viimane suutis pääseda ka turniiri teise võistluspäeva, kuid langes enne auhinnarahadesse jõudmist paraku konkurentsist, kui tema kuningas ja soldat jäid alla turniiril teise koha saanud leedulase seitsmete paarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles