Nahaalune rinnahoidja paigaldatakse roiete külge

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nahaalune rinnahoidja paigaldatakse roiete külge
Nahaalune rinnahoidja paigaldatakse roiete külge Foto: SCANPIX

Suurbritannias Londonis tehti kolmele naisele operatsioon, milles paigaldati uus nahaalune rinnahoidja.

Kehasisene rinnahoidja koosneb rinnakoe alla pandavatest silikoonkaussidest ja väikestest siidnööridest, mille abil need titaankruvidega roiete külge kinnitatakse, edastab Daily Mail.

Rinnahoidjat ei ole naha all näha.

Kolm 45-minutilist rinnahoidja paigaldamise operatsiooni viidi möödunud nädalal läbi Londoni Guy`s ja St. Thomase haiglas. Operatsiooni hind on 6000 naela, mis on 1000 naela rohkem kui tavaliste rinnaimplantaatide paigaldamise operatsiooni hind. 

Nahaalused rinnahoidjad paigaldas kirurg Jian Farhadi.

Samas on eksperdid uuelaadse rinnaoperatsiooni suhtes ettevaatlikud, kuna veel ei teata, millised on selle pikaajalised mõjud naistele.

Londoni rinnainstituudi asjatundja Kefah Mokbeli arvates on uus meditsiiniprotseduur efektiivne altenatiiv tavapärastele rinnaimplantaatidele.

«Meil ei ole andmeid nende pikaajalise mõju kohta ning selle tõttu on vaja teha kliinilisi katseid, tegemaks kindlaks ohud ja turvalisuse,» nentis asjatundja.

Lisaks nahaaluse rinnahoidja paigaldamisele saab samal operatsioonil suurendada ka rindu. Siis kulub operatsiooniks 2 – 3 tundi sõltuvalt vaja minevatest protseduuridest.

Operatsioonist taastumiseks kulub kuni neli nädalat. Kõrvalmõjudeks võivad olla naha valulikkus, paistetus ja punetus. Kuid operatsioonist võivad jääda ka haavajäljed.

Asjatundjate sõnul on uuele nahaalusele rinnahoidjale antud Euroopa Liidu turvalisusmärgistus, mis tähendab, et see meditsiinitoode vastab kehtestatud nõudmistele.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles