Galerii: Dub FX ja sõbrad andsid Pärnus 7tunnise kontserdi!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuri „Cause & Fx Tour 2010“ kontsert Pärnu spordihallis.
Tuuri „Cause & Fx Tour 2010“ kontsert Pärnu spordihallis. Foto: Ardi Truija

Reede õhtul jõudis Pärnusse kontsertuuri „Cause & Fx Tour 2010" raames üks Euroopa nimekaimaid beatboxi artiste Dub Fx, kes andis pärnakatele unustamatu kontserdi.

“Usaldage mind, tänane õhtu saab olema väga eriline.“ Selliste sõnadega juhatati reede õhtul Pärnu Spordihallis sisse Euroopa beatboxi kuningas Dub Fx.

Dub Fx'i näol on tegemist artistiga, keda tavaliselt võib kohata tänaval esinemas. Tal ei ole produtsenti ja ta eelistab vaba ning loomingulist lähenemist. Oma etteastetel jätab ta kõrvale kõik muusikalised instrumendid ja kasutab vaid oma häälelisi oskusi. Nüüd aga on mees võtnud ette tuuri, kus annab live-esinemisi erinevates Euroopa riikides.

Isegi tund aega peale kontserdi ametlikku algusaega lookles spordihalli use ees järjekord. Paljud kes seista ei jõudnud või lihtsalt ei viitsinud, olid end mõnusalt sisse seadnud spordihalli esisele muruplatsile, kus ei peljatud avalikult tarbida ei veini ega õlut. Paar tundi hiljem jõudis aga kohale politsei, kes seltskonnad siiski laiali ajas.

Järjekorra sees valitsesid aga hoopis teistsugused emotsioonid. Eestlane on alati olnud laulurahvas ja see peegeldus ka reede õhtul kontserdijärjekorras seistes. „Joo, sõber, joo..“ lõi laulu lahti üks noormees. Kuigi inimeste nägudel oli peale pikka ootamist näha tüdimuse märke, ei lastud end sellest väga häirida. „Ah, lähme parem jõusaali,“ naljatas üks ootajatest.

Lõpmatuna tunduvas järjekorras seistes uurisin, kes ja miks on kontsertile tulnud. 29-aastane Lätist pärit Uldis tuli Pärnusse ainult Dub Fx'i kontserdi pärast. „See on mul juba neljas kontsert,“ märgib mees ja on näha, et tegemist on tõsisema austajaga. „Ma käin siin, sest mulle meeldib tema muusika ja laulusõnad ning loomulikult tema isiksust.“ Uurides, kuidas mees artisti isiksusega tuttav on, tuli välja, et Uldis õpetab Dub Fx'ile Lätis veelauaga sõitmist ja tegelikult on mehed juba vanad tuttavad.

Kui oodatud artist lõpuks lavale tuleb, sätib Uldis end tribüünile esiritta istuma ja jääb tähelepanelikult kuulama. Ega kõik tulihingelised fännid ei peagi oma kiindumust lava ees hüpates välja näitama.

Ka 22-aastane lätlane Ilze tuli Pärnusse ainult Dub Fxi showd nautima. „Tema muusika on lihtne ja seda on kerge kuulata,“ rääkis ta. „Ta on tõeliselt ebatavaline ja haruldane artist.“
Sarnaselt paljudele inimestele, avastas ka Ilze Dub Fx'i loomingu kaks aastat tagasi populaarselt muusikasaidilt YouTube. Sellest ajast saadik on neiu artisti tegemistega kursis olnud. „Minu silmis teeb ta eriliseks see, et ta on tänavalt,“ lisas ta.

On teada, et oma lemmikuks esinemispaigaks peab Dub Fx tänavat. „Tänavatel esinemine on lõõgastavam, sest saame tänaval teha, mida iganes tahame, ja sellest ei tüdine iial," on laulja öelnud. „Kontsertidel peame saama inimesed tantsima ja kaasa elama ning see on midagi muud. Kuigi laval esinemine on suurepärane, võib sellest tüdineda."

Kontserdil oli palju pärnakaid, kuid lisaks naaberriikidest pärit külalistele, oli rahvast kokku tulnud ka mujalt Eestist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles