Juba homme algab Eesti esimene komöödiafestival, mille välisesinejate suurim nimi on Andrew Maxwell

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Comedy Festival: Andrew Maxwell
Tallinn Comedy Festival: Andrew Maxwell Foto: promo

7., 8. ja 9. mail toimub esmakordselt Tallinn Comedy Festival, mis toob Tallinnasse kokku meelelahutajad Eestist ja mujalt maailmast. Kolme päeva jooksul astuvad neljal laval publiku ette ligikaudu kakskümmend tuntud esinejat läbisegi veel avastamata tähtedega.

«Festivali programmi koostamisel lähtusime kahest olulisest faktist. Esiteks on teada, et nali päästab maailma. Teiseks  on meditsiiniliselt tõestatud, et, inimeste huumorisooned jagunevad laias laastus viite erinevasse liiki. Võimaldades seedida viit erinevat sorti huumorit, kvaliteetsest naljast piinliku naljapüüdeni. Sellistest seisukohtadest lähtudes oleme publiku jaoks loonud festivali, mis on niivõrd mitmekesine, et võime täie kindlusega väita, et saame naerust hüppama iga inimese, kes festivalist osa võtab,» kommenteerib Karl Kermes Tallinn Comedy Festivali korraldustiimist.

Mitmekesise huumorimenüü eest hoolitsevad Jan Uuspõld, Peeter Oja, Piret Krumm, Katariina Tamm, Simon Munnery, Late Night Gimp Fight, Kinoteater, Allister Barry jpt.

Tallinn Comedy Festival toimub Von Krahli teatris ja baaris, kohvikus Sinilind, Nokia Kontserdimajas, baaris Kompressor ja klubis Hollywood. Festivali kava on väljas SIIN.  

Lisaks rohkele naljale tehakse festivali käigius ka paar tõsist asja. Festivali käigus kuulutatakse välja stand-up kultuuri edendamiseks loodud Naljastipendiumi esimesed laureaadid.

Festivali korraldavad Eestis juba aastaid tegutsenud komöödiarühmitused Monoteater ja Komeediklubi koostöös Kinoteatri ja teiste valdkonna edendajatega.

Festivali kava ja esinejate info SIIN!

Festivali ühe peaesinejana toob festivali välisprogrammi eest hoolitsenud Andrus Purde välja iiri koomiku Andrew Maxwelli, kes esineb 9.mail kell 21 õhtul klubis Hollywood.

Andrus Purde Tallinn Comedy Festivali korraldustoimkonnast kommenteerib, et Andrew Maxwell on rohkem kui lihtsalt üks väga andekas koomik. «Ta on samal ajal ka ühiskonnakriitiline kommentaator, kes näitab läbi stand-upi maailma nagu see on, ja nagu see võiks olla. Ta suudab rääkida ühiskonnas olulistest asjadest enesekindlalt, intelligentselt ja iirlasliku šarmiga - ning teeb seda pagana nauditavalt,» lisab mees.

2011. aastal muutis Andrew Maxwell tuuri keskel oma kava, et kajastada rahutusi Suurbritannias ja Araabia Kevadet, ning see muudetud show kuulutati hiljem prestiižse Edinburgi komöödiafestivali parimaks. 2012. aastal arreteeriti Maxwell ja BBC kaameragrupp saate «Konspiratsiooni road trip» salvestamisel Nevada kõrbes asuva saladusliku «Ala 51» lähistel.

Andrew on superstaar kodumaal Iirimaal ja Ühendkuningriikides, nõutud nimi suurte festivalide programmides, kolme live-DVD autor ning Altitude komöödiafestivali patroon ja asutaja. Ta on võitnud palju olulisi auhindu nagu Time Outi Parim stand-up koomik, tiitli Parim iiri koomik ning huumoriportaali Chortle auhind Aasta olulisim live-comedy panus.

Ajaleht The Guardian on Maxwelli kohta kirjutanud: «Tasub kasvõi ainult sellepärast vaadata, et näha, milline on stand-upi parim vorm.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles