Naistele – sel nädalal pööratakse tähelepanu kliitorile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistele – sel nädalal pööratakse tähelepanu kliitorile
Naistele – sel nädalal pööratakse tähelepanu kliitorile Foto: SCANPIX

Kui tuleb juttu naiste kehaosadest, siis kliitor on see, mis tavaliselt tähelepanu alt välja jääb.

USAs Las Vegases tegutseb organisatsioon Clitoraid, mis võitleb naiste genitaalide lõikuste ja kahjustamiste vastu, edastab Huffington Post.

Clitoraidi esindaja Nadine Gary sõnul pööratakse sel nädalal tähelepanu naiste kliitorile ning tähistatakse selle organi nädalat pealkirja all «International Clitoris Awareness Week».

«Kliitor on suurepärane organ, mida häbenetakse ja ignoreeritakse. See on paljude jaoks tabu. Meestekeskses maailmas ja religioonis peetakse seda aga isegi patuseks organiks. Nüüd aga tõstame selle naise seksuaalsuses tähtsat rolli mängiva organi tähelepanu keskpunkti,» selgitas Gary.

Ta lias, et mehed on valmis aina enam rääkima naiste seksuaalsuse ja seksuaalorganite teemal kaasa.

Clitoraid aitab Aafrikas neid naisi, kellele on tehtud kliitori eemaldamisi ning on aidanud neile kliitori taastamisoperatsioone teha. Uue kliitori saanud naiste sõnul on nad tagasi saanud seksinaudingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles