Galerii: Tallinna Lauluväljakul toimus II rahvusvaheline autorinukkude näitus NukuKunst

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2.-4. mail toimus Tallinna Lauluväljakul II rahvusvaheline autorinukkude näitus «NukuKunst».

Näitusel «NukuKunst» sai tutvuda Eesti, Venemaa, Läti, Ukraina, Valgevene, Saksamaa, Hollandi, Israeli, Aserbaidžaani ja teiste riikide nukukunstnike loominguga.

Autorinukud on oma emotsionaalsuse ja mõtestatuse poolest väga ligitõmbavad, sest kunstnik paneb neisse teatud loo, idee, mõtisklused ja üleelamised. Autorinukk on kujutava kunsti sünteesitud vorm, milles ühinevad skulptuur, maalikunst, disain ja mitmesugused käsitöötehnikad.

Kõrvuti kaasaegsete autorinukkudega pandi näitusele «NukuKunst» välja ka kollektsionääride mängukarusid, käsitöö-suveniire ja muid kunstilisi käsitööesemeid, teemakohaseid raamatuid ja ajakirju nukukunsti vallast ning loomematerjale.

Näituse populaarseim kollektsioon oli vaieldamatult nukkudest: president Toomas Hendrik Ilves, presidendiproua Evelin Ilves, ekspresidendid Konstantin Päts, Lennart Meri ja Arnold Rüütel.

Vaata mahukat pildigaleriid ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles