Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

Biskviitkattega rabarberikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Biskviitkattega rabarberikook
Biskviitkattega rabarberikook Foto: Sille Varblane

Põhi:
200 g võid
4 dl jahu
4 spl suhkrut
2 muna
1/4 tl soola

Vahustasin köögikombainis või suhkruga, lisasin ühe muna, vahustasin ühtlaseks, siis lisasin teise muna, vahustasin samuti ühtlaseks, siis lisasin jahu, soola, lasin köögikombainil ühtlaseks segada. Laotasin taigna lusika abil pannile ja panin eelkuumutatud 175 kraadisesse ahju alumisse vahesse 15 minutiks küpsema.

Täidis:
4 rabarberit (400 g)
1,25 dl suhkrut

Lõikasin rabarberid viiludeks, segasin suhkruga. Lõikasin rabarberid enne biskviitkatte tegemist valmis ja jätsin senikauaks suhkruga seisma. Valasin suhkruga segatud rabarberiviilud koos kaussi tekkinud vedelikuga eelküpsetatud põhjale, vedeliku tõttu ei muutunud põhi vedelaks.

Biskviittaigna kate:
5 muna
6 spl suhkurt
2 spl kartulitärklist
5 spl jahu

Munavalged vahustasin kõvaks vahuks. Munakollased vahustasin koos suhkruga heledaks vahuks. Munakollasevahule lisasin vaheldumisi jahu ja tärklis ning ettevaatlikult segades munavalgevaht.
Kui põhi on 15 minutit küpsenud, võtsin ahjust välja, katsin suhkruga segatud rabarberitega seejärel biskviittaignaga.

Küpsetasin kõike koos 25 minutit 175-kraadise ahju keskmises vahes.

www.toidupildid.blogspot.com

Copy
Tagasi üles